Сирийската армия и ВКС на Русия освобождават провинция Алепо

Алепо yСирийската армия с подкрепата на руската авиация две денонощия се опитват да пробият укрепения район на терористите към населеното място Сабиканя, намиращо се югозападно от Алепо. Най-накрая, с помощта на националната отбрана и отрядите на “Хизбулла”, военните от Сирийската арабска армия освободиха града.

Метежниците от Ислямска държава до последно се опитваха да запазят контрола над населеното място. При финалния щурм на сирийската армия са убити 7 екстремисти, а 10 са ранени.

По целия фронт се водят ожесточени боеве, терористите са в района до южното трасе на Кафр-Абид. Терористите заявяват, че с помощта на американско оръжие са успели да унищожат 2 броя бронирана техника на Сирийската армия.

Артилерийският огън срещу Ислямска държава и руските авиоудари ликвидираха 2 командири на екстремистите. Убит е един от главатарите на групировката “Нур ад-Дин аз-Занки” Исмаил Саниф и полевият командир на “батальона Шам” Башар Мукадам.

Настъплението на Сирийската арабска армия в югоизточната част на страната е прекратено, причините не са известни. Сирийските военни са ударили терористите, криещи се в Кусейр, ал-Вард, Диквана и на височината Тел Сабиин.

Петя Паликрушева

Един отговор на “Сирийската армия и ВКС на Русия освобождават провинция Алепо

  1. Много странно звучи в ушите ми „освободиха града…“, „…ожесточени боеве…“, „…финалния щурм…“… и на фона на всичко това – „убити 7 екстремисти, а 10 са ранени…“ – моля?!… 7 (седем) убити?… Що за битки са това, що за мащаби?… Спомням си битките съвсем неотдавна в Донбас – както обикновено, руснаците умеят да се бият и го правят смело, с въодушевление, геройски; за един ден убиват стотици бойци, изгарят десетки танкове и БТР-и… И забележете – това в Донбас си е един малък, локален конфликт… Та, в сравнение с истинските битки, в които участват руснаци – що за война е това нещо в Сирия, не мога да разбера? Не война, а някакво рафинирано мъчение…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s