На руския “Калибър” не му пука от ПРО на САЩ (и видео)

В стремежа си към световна хегемония Вашингтон разполага по територията на съюзниците си отбранително и настъпателно въоръжение, в това число и ПРО. Според Пентагона, противоракетната отбрана е призвана да защити Европа от ракетната заплаха от Изток.

Но трезвомислещите западни политици вече започнаха да се питат: толкова ли е ефективна тази ПВО, както твърди САЩ, или разполагането на комплексите е с цел гарантиране на все по-голяма и по-голяма зависимост от Вашингтон?

Независимите експерти оцениха вероятната заплаха от вече демонстрираните руски крилати ракети “Калибър – НК” и направиха нееднозначните си изводи.

Американската система за противоракетна отбрана е само “мъртъв товар”. “Калибрите”, които бяха изстреляни от акваторията на Каспийско море по цели в Сирия могат с лекота да преодолеят всичко, които до момента са създали Щатите като противодействие срещу ракетната заплаха. ПРО на САЩ може да открие и предотврати нападението на балистични ракети. “Калибър” могат да летят ниско над земята и произволно да променят траекторията си, което напълно нивелира американската система, затова тя НЕ Е в състояние да ги прихване. Още един шок за Запада е информацията за далечината на полета на руските крилати ракети, които по всички параграфи превъзхождат американските им аналози – “Томахоук”.

Аналитикът Пепе Ескобар, анализирайки последната получена информация, твърди, че ПРО на САЩ, разположена в Европа, е абсолютно безполезна. Потвърждение за това е изявлението на генерал Филип Бридлав – ръководител на въоръжените сили на НАТО в Европа. Експертът подчерта, че 26 броя “Калибър” напълно променят геополитическата ситуация в европейския регион.

Още един проблем фиксираха военните от САЩ. Това е вече демонстрираната от Русия най-нова електронна система за управление, която напълно зачеркна военния напън на НАТО – С4i. Така Русия американците в Сирия остави без радиоразузнаване, връзки, контрол и управление.

На свой ред военният анализатор на American Thinker Робърт Каски е убеден, че докато Пентагонът “спеше”, руската армия се е превъоръжила и в момента по много параметри превъзхожда ВС на САЩ, а ракетите “Калибър” предоставят такива възможности, каквито САЩ не са и сънували. По този повод направи изявление шефът на Пентагона Аштън Картър. Той заяви, че го е срам пред европейските съюзници.

Петя Паликрушева

Един отговор на “На руския “Калибър” не му пука от ПРО на САЩ (и видео)

  1. ПРО е „мижи да те лъжа“ СТРАТЕГИЯ: Да държи далеко от себе си ФРОНТА на военните действия, а попаденията да са върху главата на заблудените от „защитата“ с „про“ „съюзници“: ПУШЕЧНО МЕСО!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s