Настъплението на сирийската армия спря до Алепо, терористите вече имат ПТРК

Сирия ПТРК_1На фона на победното настъпление на Сирийската Арабска армия в последните дни срещу различни антиправителствени групировки се прокрадна информацията, че нещата вече не са толкова добри, както в началото. Преди седмица армията на Асад премина в настъпление, което бе подкрепено от руската авиация, разчистваща пътя напред на поздразделенията на САА. В момента сирийската армия и нейните съюзници са принудени да спрат и за изчистят тила си.

Това се наложи, защото има големи загуби на военна техника. САЩ, както обещаха, се намесиха индиректно в конфликта в Сирия, надявайки се да спрат растящото руско влияние в близкоизточния регион. За целта те доставиха на различните антиправителствени групировки управляеми противотанкови комплекси BGM-71 TOW, които забавиха сирийското настъпление.

Въоръжаването на ислямистите от “Джебхат ал-Нусра” до “мюсюлмански братя” се извършва чрез посредници, такива като Турция, Катар, ОАЕ. И макар тези ракети да са остарели, те са ефективно средство срещу “древните” танкове Т-55 и Т-62, с които разполага армията на Асад.

Днес сутринта терористите от ИД и “Джебхат ал-Нусра” щурмуваха позициите на САА с цел контрола над стратегическия път Khanasser, по който се осъществява снабдяването на столицата на провинцията от град Ithiria. В резултат движението по пътя бе спряно за 2 часа.

Атаката започна в източна посока от Ал-Si’in, където се намира поредица от нефтени находища в източната част на Хама. За да посрещнат щурма на терористите, отрядите на опълчението NDF повикаха на помощ формированията на палестинската съпротива Ал-Кудс и партийните батальони Kataebat Ал-Баас. Навреме пристигналите подкрепления успяха да отбият натиска и да оставят нападателите с празни ръце, – пишат сирийските медии.

Петя Паликрушева

2 отговора на “Настъплението на сирийската армия спря до Алепо, терористите вече имат ПТРК

    • Да, и най-после хората по света започнаха да го осъзнават. Даже и най-затъпените и дебилизираните. Просто няма как – вече стана очевадно.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s