Руските авиоудари парализираха ИД около авиобаза Дейр-ез-Зор

Парализа ИД 6 За първи път тази седмица групировката Ислямска държава не нападна военното летище в Дейр Ез-Зор, позволявайки неочаквана глътка въздух, което позволи на подразделенията на Сирийката Арабска армия възможността да прегрупира силите си. Както вече писахме, обсадената авиобаза се отбранява от войните от 137-а артилерийска бригада на САА, които показват чудеса от героизъм и мъжество в продължение на седем месеца, без да дават възможност на терористите да овладеят стратегическата точка.

Тишината от страна на Ислямска държава около периметъра на военното летище е предизвикана от огромните техни загуби в опитите им да завземат и унищожат сирийските самолети, щурмуващи вражеските позиции.

За намаляване броя на антиправителствените сили значителна роля изиграха ВКС на Русия, – отбелязва сирийската преса. Руската авиация винаги пристигаше на помощ при нееднократните призиви от страна на командването на гарнизона Дейр-ез-Зор , унищожавайки безпощадно щурмуващите базата терористи. Особени затруднения изпитаха терористите, окопали се в околностите на селищата Ал-Muri’iyah и Ал-Jafra след вчерашните щурмувания на Су-24М на Русия.

В резултат на бойните действия главатарите на ИД не нападнаха военното летище отново, а се насочиха към столицата на провинцията, където възможностите на руските ВКС са ограничени във връзка с вероятността да се унищожат несъзнателно мирни жители. По време на поредния щурм терористите се опитаха да се придвижат към индустриалния район Ал-Sina’a и да вземат контрола над жилищния квартал Ал-‘Amal. Но надеждите на главатарите на ИД не се сбъднаха. Подразделенията на САА успешно отразиха нападенията и успяха да запазят Ал-‘Amal и Ал-Sina’a от терористите.

Петя Паликрушева

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s