Сирийските кюрди обещаха помощ на Русия в борбата с терористите

Сирийски кюрди aСирийските кюрди изразиха готовност да окажат подкрепа на Русия в борбата с тероризма в Близкия изток, – това заяви съпредседателят на Партията на Демократичния съюз Асия Осман на председателя на руската Държавна дума Сергей Гаврилов.

“Ние сме готови да окажем истинска подкрепа на Русия по този въпрос”, – цитира думите на Осман пресслужбата на Гаврилов.

“В момента има още по-голяма необходимост от тясно сътрудничество в борбата с тероризма”, – каза сирийският политик.

“Кюрдите първи в Сирия започнаха борбата с групировките “Ахрар аш-Шам” и “Джебхат ан-Нусра” в северната част на страната. Ние знаем кои са те и за какви се представят”, – потвърди Осман. Според нея, “Кюрдистан има необходимият опит във войната с отрядите на терористите, затова ще изиграе важна роля в борбата с тях”.

Съпредседателят на сирийската партия добре оценява участието на Русия в борбата срещу терористите в Близкия Изток. Но тя смята, че ако вниманието е насочено само във военния аспект, то резултатите няма да бъдат налице. „За успеха не бива да се забравя важната роля на промяната на политическите процеси“, – заяви Осман.

Както е известно, кюрдите не отказват помощта си на която и да е държава, стига това да не противоречи на техните интереси. Понастоящем сирийските кюрди тясно си сътрудничат със САЩ, но вече говорят за взаимодействие с Русия.

Стига да не се превърнат в препъни камъка между двете световни държави.

Петя Паликрушева

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s