Войнствено и жестоко племе се присъедини към Асад

Племе Сирия 0Бойците от племето “Шайтат”, което в миналото беше против армията на Асад, е решило да се присъедини към правителствената войска, за да се бори срещу терористите от Ислямска държава.

Племето е воювало с терористите още преди да се включи понастоящем към правителствената армия. След няколко победи на “Шайтат” тръгнали и слуховете за жестокостта на бойците.

“Шайтат” наричат бойния си отряд “Лъвовете на източната провинция” в противовес на ударната щурмова група на Ислямска държава “Лъвовете на халифата”. Основател и уважаван командир на войните от “Шайтат” е Абдул Басет Алхалаф, който издигнал знамето на Сирия на фронтовата линия в разгара на боя.

Няколко седмици след героичната си постъпка той е убит по време на въоръжен сблъсък, а “лъвовете” в момента се ръководят от родния му брат – Абдул Сата Алхалаф.

Настоящият лидер на отряда заяви, че всички бойци се присъединяват към правителствената войска, за да отмъстят на терористите от Ислямска държава, които са избивали безмилостно народа им.

Петя Паликрушева

Един отговор на “Войнствено и жестоко племе се присъедини към Асад

  1. „След няколко победи на “Шайтат” тръгнали и слуховете за жестокостта на бойците.“ – Не е съвсем така. Един от тях, някой си Файсам, в интервю за Лайф Нюз бил казал: „Ние действаме против терористите с техните собствени методи. Те колят – и ние колим. Те сплашват хората, и ние ги сплашваме, по същия начин“. Така, че работата не е в „победите“, а в терора и сплашването. Ако Лайф Нюз не лъжат, разбира се (кой знае?).
    Бих добавил: арабска им работа! Всички те са ислямски зверове и явно нищо друго при тях не работи. Такива са, така живеят, такъв е техният свят. С който свят не бих искал да имам нищо общо. Иначе, нека да помагат на Асад! Чудя се само, после Асад как ще ги интегрира такива в една цивилизована мирна държава? Но дано това да си остане негов проблем, а не наш. Сещате се какво имам предвид.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s