В северна Сирия обезглавиха Ал-Кайда

Ал Нусра Сирия взрив бункер -702x336Сирийското подразделение на Ал-Кайда “Джебхат ал-Нусра” за пореден път понесе сериозни загуби. В петък сутринта по време на срещата в бункер в северна Сирия е било взривено командването на терористичната организация от самоделно взривно устройство, докато е било в ход договарянето между лидерите. В резултат на  взрива са били убити трима полеви командири.

Информацията се потвърждава от съобщенията в социалните мрежи на активисти от “Джебхат ал-Нусра”, които обсъждат гибелта на главатарите си, заявявайки, че това е било добре планирано убийство на основните им лидери в провинция Идлиб.

Според информация от медиите на терористите, в резултат на взрива са убити следните полеви командири: Абу Зубайр ал-Шам, Абу Дуджан Ал-Ансари и Абу Ал-Насър Ал-Jazrawi. Последният е от Саудитска Арабия и е имал огромно влияние върху останалите убити, фактически е реализирал указанията на емирите на Ал-Кайда в региона.

До момента никой не е поел отговорността за покушението.

Да не забравяме, че групировката “Джебхат ал-Нусра” и терористите от “Джунд ал-Акс” неотдавна са били сериозно критикувани от съюзниците им от “Jaush Ал- Фатех” за нежеланието да воюват с Ислямска държава. Затова в сряда сред терористите е имало разногласия и крамоли. Оставайки без ръководство, много от бойците започнали да дезертират. Останалите продължават да воюват помежду си за територии и сфери на влияние.

Тази седмица се оказа твърде неудачна за “Джебхат ал-Нусра”, защото загина още един военен лидер на организацията. Стана ясно, че в южната част на провинция Алепо по време на сражение за Кафр Абид с правителствените войски е убит от осколки от снаряд авторитетен главатар на метежниците.

Командирът на джихадистите е бил индентифициран –  Абу Ал- Uwais от Дагестан. Той е считан за опитен военачалник, който планирал военните операции. “Дагестанецът” е ветеран от войната в Близкия Изток, а по-рано е воювал срещу руската армия.

Петя Паликрушева

Един отговор на “В северна Сирия обезглавиха Ал-Кайда

  1. Хидрата няма да остане без глава, не ги мислете вие. Докато ФАЩ ги хрантутят и въоръжават, винаги ще ги има.
    Разбира се, ударът е добър. Терор срещу терористите… Колко мило. Докато бандитите се гризат един друг и докато им се случват разни подобни мили изненади, силите на Доброто ще могат да си поемат малко въздух.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s