Ирак разреши на ВКС на Русия да бомбардират конвой на ИД от Сирия

Ирак моли Русия 5Иракското правителство разреши на ВКС на Русия да нанесат авиоудари по конвой на терористи от Ислямска държава, проточил се от Сирия в Ирак. Информацията се потвърждава от турската информационна агенция Anadolu.

Началникът на иракския парламентарен комитет по отбрана Хакел ал-Замли заяви, че „решението ще позволи съществено да се увредят позициите на Ислямска държава, която няма откъде да получава доставки, освен от Сирия“.

По-рано Вашингтон заяви, че ако Ирак помоли Русия за помощ в борбата с ИД, то ще се лиши от подкрепата на САЩ.

Видно е, че иракската власт вече няма доверие на Америка, защото Щатите нееднократно доказаха сътрудничеството си с терористите от ИД.

Припомняме, че Русия започна бойни действия в Сирия на 30 септември тази година по молба на Сирийското правителство.

Петя Паликрушева

3 отговора на “Ирак разреши на ВКС на Русия да бомбардират конвой на ИД от Сирия

  1. Аве редакцийката, поне да бяхте сложили руски самолети на статийката ве! Хахахахах, кви са тия Ф -16 и от кога руснаците щурмуват с такива!

    • Да, така е. Виждаме F-16 и до него по-нататък още един, може би F-18. Но това е просто картинка – ей-така, за красота. Показва просто самолет, готов за атака. Никой не може да сколаса да слага оригинални кадри от събитията. Няма и нужда. Впрочем, какво разбира Петя от самолети? Аз още в началното училище познавах да не кажа всички тогавашни модели, и стари и съвременни, военни и граждански. А тя като момиченце си е играла с кукли. И досега едва ли е напреднала много в материята. Но това си е нормално – вие пък големите критици! Да не си мислите, че е заобиколена от екип военни експерти? Кажете „благодаря“, че ви поднася преведена на български информация, която другите (продажните) медии няма да ви дадат!
      Впрочем, оф-топик… F-16 за времето си беше прекрасен самолет. И досега си е. Много изпипан, много качествен. Прекрасна птичка.

  2. Всички останали приказки от „съюзниците“ на САЩ са само шум и нищо повече!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s