Операцията по освобождаването на Алепо навлиза в краен стадий

Алепо САА _nБуквално преди часове сирийските части от 4-та моторизирана дивизия на Сирийската Арабска армия, отрядите на Хизбулла, ливанската съпротива, NDF и батальоните Ал-Баас осъществиха операция по освобождаването на няколко села, разположени между градовете Хан Тумен и Qarass, намиращи се южно от Алепо.

Според доклада, постъпил непосредствено преди боя от щаба на сирийската групировка, рано сутринта въоръжените сили на САА и ливанската съпротива са възобновили настъплението си към укрепените пунктове на четири ислямистки групировки, които действат хаотично, преследвайки различни цели, за да не се допусне завземането от Ислямска държава на населените места Ал-Safira и Ithriya.

Завземайки тези села, сирийските въоръжени сили и опълченците ще осъществят пълен контрол над стратегическите позиции, чрез които ще могат от две страни (от изток и север) да щурмуват град Хан Тумен, заобикаляйки терористите по фланга. По-рано действията на САА в тази посока бяха затруднени от силно пресечената местност, която даваше сериозно преимущество на метежниците, а и северният периметър бе силно укрепен.

Задачата на настъплението на сирийската армия по отношение на Хан Тумен е следната: контрол над международната магистрала Алепо-Дамаск, която се използва от ислямистките терористи в Идлиб за прехвърляне на подкрепления южно от Алепо и снабдяване с боеприпаси.

Отрязвайки терористите от пътя им за снабдяване, правителствените сили ще могат достатъчно бързо да разгромят обезкръвените групировки на противника и окончателно да завършат операцията по освобождаването на провинция Алепо.

Петя Паликрушева

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s