Русия елиминира ПРО на САЩ в Европа

ЕВро ПРО e5САЩ разполагат в Европа мрежа за противоракетна отбрана, а Русия чрез концерна “Радиоелектронни технологии” разработва необходимото, за да се противопостави на ПРО на САЩ, – заяви генералният конструктор на корпорацията Юрий Маевский. Противодействието ще бъде напълно асиметрично, – добави той

Руската корпорация КРЕТ е напълно готова за създаването на ефективен радиоелектронен комплекс за елиминиране на ПРО на противника.

Разполагайки ПРО в Европа, САЩ следват доктрината си за “Бърз глобален удар”, според която САЩ може да отрази всеки ответен удар на балистични ракети, променяйки тяхната траектория и да ги унищожи.

Русия е лидер в разработките и внедряването на комплекси за радиоелектронна борба, този факт се признава дори от американците. Един от главните проблеми в последните години между САЩ и Русия е разполагането около руските граници на системи за ПРО. САЩ нееднократно заявяват, че ЕвроПРО f1fЕвроПРО не е насочено срещу Русия и нейния стратегически потенциал, но споразумение по този въпрос между страните до момента няма.

Петя Паликрушева

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s