Терористите от ИД екзекутираха 12 деца при опита им за бягство от лагер за смъртници (и видео)

Терористите от Ислямска държава в иракския град Мосул eкзекутираха пленени кюрди и деца.

Кюрдските информационни служби съобщават, че терористите са екзекутирали четирима кюрди и 12 деца, когато същите са опитали да избягат от тренировъчен лагер за смъртници. Екзекутираните са били държани в плен и са били подготвяни за участие в терористични актове по целия свят. Най-малкото от децата е било на ненавършени 13 години, съобщиха Вести.ру.

Арабските медии съобщават, че терористите от ИД събират данък от жителите на Мосул. Жителите са били задължавани да  плащат по 15 хиляди динара в хазната на екстремистите. Ако сумата не бъде платена, децата били изземвани от семействата и изпращани в специални лагери да подготовка на терористи-смъртници.

Припомняме, че терористите започнаха да използват деца за терористичните си актове след зачестилите случаи на дезертьорство. Членовете на групировката бягат, защото не вярват на командирите си и не могат да се противопоставят на руските ВКС, които от 30 септември до днес бомбардираха голяма част от укритията им.

Властите в Ирак разчитат на помощта на Русия в борбата с ИД, защото иракското правителство вече счита, че САЩ не желае ликвидирането на терористите. Припомняме, че неотдавна в терористите бе намерено американско оръжие, екипировка и бойно снаряжение.

Петя Паликрушева

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s