Павел Иванов: „Служителите на МВР пишат история!“

protest-mvr copy1Служителите от МВР демонстрираха удивителна решимост. Никой от тях не помисли да се предаде. За няколко дни в цялата страна се вдигнаха хиляди работници от системата на сигурността. Опитите на правителството да смачка протеста не постигнаха успех. Въпреки заплахите, въпреки медийната пропагандна кампания срещу служителите на МВР, въпреки опита за противопоставяне на народа срещу МВР. Правителството „клекна“ и спря идеите си за „реформи“! Засега!

Днес можем да говорим за важен прецедент в борбата за трудови и социални права.

Голяма част от българският народ застана зад справедливите искания за отстояване на правата на служителите от МВР, защото ясно усети, че битката на тези работници е битка не само в рамките на министерството, но и битка, която дава пример и опит в борбата срещу капиталистическия терор.

Служителите от МВР демонстрираха удивителна решимост. Никой от тях не мислеше да се предава. Те добре разбраха своите общи интереси и показаха, че са готови за борба, готови са да отговорят на откровените лъжи и маневри от страна на правителството и обслужващите го медии.

Протестите предизвикаха вълна от протестни нагласи сред съдии, шофьори, граждани. Хората усетиха, че могат да бъдат заедно и да се противопоставят на неолибералната диктатура.

Друг важен момент в този сблъсък беше позицията на синдикатите – те застанаха плътно до своите членове и решиха да приемат битката.

Но, всичко ще се решава тепърва. Очаквам, че правителството ще се опита да саботира днешните договорености, ще се опита да потисне недоволството, да го отложи във времето, за да успее да сплаши протестиращите, а, накрая, да изпълни предвидените „реформи“ – сега или след година.

Важното, обаче, е друго – днес служителите от МВР пишат история. Това е пример за успешен протест, който ще стане образец за всички работници в страната. А работодателите и правителството ще получат урок.
Реален успех протестът ще получи, когато станат факт колективните трудови договори, когато хората защитят правото си на компенсации и заплати.

Все трудови и социални права, от които се нуждае всеки един работник в България.

Благодарим Ви, момчета и момичета, за Вашата борбеност. Благодарим Ви за Вашия пример.

България ще се промени, когато хората, които работят и създават, се вдигнат като един и наложат своите икономически и политически права над интересите на работодателите и техния пазарен властови режим.
Солидарност, организация, борба!

Павел Иванов
Председател на ЦК на Съюза на комунистите в България

https://komunistibg.wordpress.com/2015/11/08/1-238/

5 отговора на “Павел Иванов: „Служителите на МВР пишат история!“

 1. Едно обаче е вярно, приятели: Правителството постъпи изключително подло и цинично спрямо службите за сигурност на България: заплахи, медийни кампании и манипулации, нагли опити за противопоставяне на народа срещу МВР. И целия този инструментариум не успя. Естествено е желанието на служителите за запазване и дори подобряване условията на труд, на компенсации и договорености въобще. Струва ми се, че мутрите и мързеливците (в каквото бяха упрекнати полицаите), са там, горе и по тях трябва да биеме народе! Ако главата е читава, надолу нещата си идват по местата.
  Твърдо стоя зад исканията на служителите от службите за сигурност и ги подкрепям.
  Уважение и респект!

  • Правилно! Само „другаря“ Иванов избягвай много да го подкрепяш. (Орала била мухата, ама на рога на вола…) Неговата подкрепа с нищо не е по-ценна и по-велика от лично твоята, да речем, или моята.

 2. „Част от полицаите са онеправдани и заслужават уважение. Но за съжаление, друга част от тях са разложени престъпници без грам морал, както и злобни, верни кучета на антинародната власт“ ? Това е същото като: Част от народа са онеправдани и заслужават уважение, но друга част от тях са разложени престъпници без грам морал, както и злобни, верни кучета на антинародната власт, НАЛИ? И полицаите произлизат от народа, и Оправящите ни – също, за съжаление…

  • Да, именно! Нито народът ни е единен, нито полицаите. Има достойни хора, има и гадове. Откъде накъде някой ги слага всичките в една обща купчина?

 3. „Служителите на МВР“ не са единни. Те пишат история, наистина. Но не всички – по еднакъв начин! Защото докато едни справедливо протестират, в същото време други несправедливо бият своите съграждани, тормозят ги, прилагат върху тях насилие и служат на властта като инструмент за политически репресии. А същевременно, когато им се поръча, чрез съзнателно бездействие поощряват всякакви групички вандали, соросоиди, национал-предатели, продажни „протестъри“, да изпълняват антибългарските политически поръчки на Фашингтон.

  Отделно от това, колко български полицаи съзнателно са станали инструмент на престъпните групировки, като ги прикриват и покровителстват, за да събират от тях данък. Съучастието на полицията в престъпни схеми е всеизвестен факт. Полицаи се занимават не само с политически репресии, уви, но и с покровителство на проституция и контрабанда, с покриване и даже участие в пласирането на наркотици… Участват в трафика на нелегални имигранти, в нелегалната търговия с оръжие и документи… Сетете се за която искате гадост и – да, ще бъде вярно! Да, тя също се покровителства от български полицаи. Можем ли да забравим това? Да си затваряме ли очите за истината?

  Част от полицаите са онеправдани и заслужават уважение. Но за съжаление, друга част от тях са разложени престъпници без грам морал, както и злобни, верни кучета на антинародната власт.

  Но защо „другарят“ Павел Иванов пак демагогства и бълва пропагандни клишета? Защо не казва истината такава, каквато е? Защото търси политически дивиденти, разбира се. Честните полицаи вършат добра работа. Но неговото, на Павел Иванов, участие в тяхната работа е НУЛА. С чужда пита помен прави „другарят“.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s