Анкета: Трябва ли да има референдум за национализация собствеността на олигархията?

8 отговора на “Анкета: Трябва ли да има референдум за национализация собствеността на олигархията?

 1. Не е необходимо да се отива толкова далеч. Достатъчно е да се проведе референдум за връщане на здравния модел към системата „Семашко“. От там насетне ще сте отприщили процеси, които нямат спиране. Започнете подписка!

 2. НАЦИОНАЛИЗАЦИЯТА ЩЕ ДОВЕДЕ НОВ ХИТЪР ЦИГАНИН НА ИМЕ ТОДОР ЖИВКОВ КОЙТО ТОЗИ ПЪТ НЯМА ДА НИ БАВИ ИЗОБЩО!!! ТОВА Е И ЦЕЛТА НА НАСТОЯЩАТА КРИЗА ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ-ОТНОВО МУСОЛИНИ, ХИТЛЕР, СТАЛИН И Т.Н.

  • Дрън-дрън! Говориш пълни дивотии. Дрънкаш за фашизъм, но май не знаеш какво представлява той.

   Алооо, при фашизма няма държавна собственост върху икономиката. Той е за частна собственост, при която обаче собствениците на капитала реално подчиняват на себе си държавата. Така тя се слива с корпоративно-банкерския капитал. За целта е необходима огромна концентрация на капитала. А до концентрация на капитала води именно приватизацията, а не национализацията.

   Защо фашизмът просто не национализира цялата икономика, па държавата директно да си я управлява? Ами защото тогава демократичните механизми на държавата ще пречат на бандитите да грабят народа. Народът ще има някакви политически лостове за влияние върху икономиката. А при фашизма, на пръв поглед икономиката и политиката са разделени, докато всъщност са преплетени, даже слети. И гражданите нямат никаква възможност да влияят върху капиталистите и икономиката, докато капиталистите имат пълната власт над държавната репресивна машина.

   Ето защо социализмът национализира, докато капитализмът се стреми да приватизира и да уедрява своя капитал, докато достигне до крайната точка на своето развитие – откровеният фашизъм.

   Айде сега, бягай да си научиш домашното, тролчо некъдърен.

  • Грешка! Много е скъпо създаването и издръжката на такива особи ( Хитлер, Мусолини, Сталин и много други ). Работата ще я свършат д-р Менгеловците ( само у нас колко са!), шпицкомандите от добре зомбирани и дрогирани всичкомразещи и тези, които благодарение на силикона, станаха „умни, красиви и муади“. „Синдромът на високия мак“ за пореден път ще е в пълен ход, при това за всеки подал се над земята мак!

 3. С референдум нищо няма да се постигне,а със промяна на законодателството, а при сегашните управляващи това посмъртно няма да се случи , та кой реже клона на който стои.

 4. Всъщност, това е друг начин да попиташ: „Дали искате да бъде направена социалистическа революция?“ Но такъв референдум никой няма да проведе. Революциите не стават с референдуми, а с борба – стачки, протести, улични сблъсъци, в по-тежките случаи се стига и до насилие, понякога до гражданска война… Никой не дава на народа да направи ей-така социализъм, защото му се било приискало.

 5. Чада Мои, преди да се пънете да Ме заместите в решенията за человечешките съдбини, направете барем едно допитвание до умовете си! Дадох ви тоз дар в изобилие, а вий не го ползувате и се оставяте малцина да го ползуват вместо вас и да ви водят за носовете! Ползувайте носовете си да дишате, а умовете си – да мислите кой самозванец какво струва и колко ще ви струва да ви излъже! Аз ви дадох свободна воля, а вие я ползувахте само докато я продадохте за по един гологан! Разумно ли ви се струва допитване „Как да се оттървем от фарисеите“, което да предоставите на фарисеите да го изпълнят?

 6. Не се национализира с референдум , а със закон ! Трябва да се национализират енергетиката,добивът и проучване на полезни изкопаеми, телекомуникациите !

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s