Асад: Париж не може да се бори с тероризма и да бъде съюзник с Катар и Саудитска Арабия

Bashar AssadПрезидентът на Сирия Башар Асад заяви, че Франция не може едновременно да води борба с тероризма и да бъде съюзник на Катар и Саудитска Арабия, предаде арабската телевизия “Ал-Маядин”.

“Не може Франция да се бори с тероризма, докато е съюзник на Катар и Саудитска Арабия”, – заяви президентът на Сирия.

Във вторник в интервю за френското списание “Валер актюел” Асад заяви, че Сирия ще обменя разузнавателна информация с Франция само, ако Париж промени политиката си в региона.

В същия ден президентът на Русия Владимир Путин проведе телефонен разговор с френския си колега Фр. Оланд. Президентите се разбраха да координират военните министерства на двете държави в борбата срещу Ислямска държава.

Петя Паликрушева

3 отговора на “Асад: Париж не може да се бори с тероризма и да бъде съюзник с Катар и Саудитска Арабия

 1. Как да не може – както виждате точно това прави. Върховният бог – „златният телец“ – точно така призовава верните си раби. Трябва да правят всичко, което носи парички.

 2. Това, което правят ФАЩ и жабарите (престорената им борба с ИДИЛ) е само театър и симулация.

  А Русия прави нещо друго. След като тайната вече не можеше да бъде задържана повече, Русия трябваше, просто беше принудена да отговори на взривяването на своя самолет с нещо, подобно на възмездие. И Путин го направи – усили бомбардировките, удвои ги и ги утрои, за да отговори на очакванията (и даже изискванията) на патриотичните си избиратели. Те не биха му простили, ако след такъв шамар, такава очевадна агресия против Русия, просто си замълчи и си подвие опашката, нали? (Втори „Курск“ никой няма да му прости.)

  Освен това, Путин получи и повод да демонстрира военна сила в действие. Показа железните зъби на Русия. А това накара Западна Европа, която разбира само от сила и уважава само силата, да се замисли, накъде я бутат ФАЩ? И дали в крайна сметка си струва?… Все пак, васали – не васали, ама всичко си има граници, нали така, никой няма да се натика в лапите на мечката ей-тъй, защото на задокеанския шеф така му се било искало… И ето, че вече виждаме преосмисляне на действията, промяна на реториката на западните еврейопейски гъзомийници…

  А що се отнася до това, ще има ли ИСТИНСКО възмездие за взривения самолет? О, да, разбира се – не се и съмнявайте! Путин го каза пред камерата ясно и категорично – виновните ще бъдат открити и наказани. Тоест, ще бъдат унищожени на място като хлебарки. (Тези работи Кадиров, например, много ги разбира.)

  А за кого говорим? Кой ще бъде наказан? Ами вие кого си мислите, че е имал предвид Путин? ИГИЛ?… Ха-ха, не ме разсмивайте…

  Най-вероятно става въпрос за много високопоставени фигури, най-вероятно в Катар. Може би и в СА, но едва ли. Склонен съм да предположа, че са катарци. Никой няма да ги даде на съд, пък и кой съд ще ги осъди? Нали са щатски помазаници… Но и да им се размине също не може. Значи?…

  Принцове-мринцове, без значение – сигурно вече спят в килера с памперс, защото знаят, че са ходещи трупове. Никой няма да ги спаси. Просто няма как. Или ще прекарат остатъка си в бетонен бункер, или гарантирано ще бъдат убити. (Тук му е мястото да се сетим за Сталин и Троцки…)

  Путин каза, че престъпления като това с руския самолет „нямат давност“. Значи, руските служби никога няма да се откажат, докато не успеят. Гробните ями вече може да се поръчват и да се копаят, понеже скоро ще потрябват.

  И това е единственият възможен резултат от авантюрата на катарците. Разберете Путин – той просто няма избор! Просто не може да не постъпи по този начин. Това си е неписан закон в междудържавните отношения. А Путин е специалист по международното право – както писаното, така и неписаното… И това даже във ФАЩ го знаят.

  Впрочем, във Фашингтон ще си мълчат и ще си налягат парцалите. Защото прекрасно знаят, че именно те са поощрили катарците да извършат такова престъпление, като са им обещали политическа закрила. Каквато на практика няма да им предоставят. (Както обикновено, излъгали са си магарето, но какво пък, пука им на тях.) И този път май наистина прекалиха.

  Всъщност, ако трябва да е последователен, Путин би трябвало да поръча изтребването на половината Държавен департамент и цялото ръководство на ЦРУ, защото те са истинските, изначалните виновници. (Или за по-лесно и по-бързо би могъл да вземе, па да изтрие от лицето на земята цялата мръсна разложена язва, наречена ФАЩ.)

  Но той няма да се занимава с ФАЩ. Няма как, не му стигат силите (засега). Ще се ограничи с това, да се разправи само с „малките“ поръчители. И това мисля, ще е напълно достатъчно. (Засега.)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s