ИД купува оръжие от Украйна

Ал Нусра Сирия взрив бункер -702x336Лидер на терористична група, чието име не се назовава, призна, че е координатор на Ислямска държава в Кувейт и е сключи сделки за закупуването от Украйна на китайски преносими зенитно-ракетни комплекси FN6, които по-късно се прехвърлят в Сирия през територията на Турция, предаде Agence France-Presse.

Associated Press, позовавайки се на МВнР на Кувейт съобщи, че става дума за арестувания в Кувейт ливанец Усама Хаят.

Хаят сподели, че е помагал на другарите си от Ислямска държава да вербуват нови членове за групировката и е събирал за терористите пари, които били в банкови сметки в Турция.

По-рано стана ясно, че Кувейт е ликвидирал дейността на терористичната група и е арестувал членовете й – петима граждани от Сирия, двама австралийци от ливански произход, египтянин и един местен жител.

Заедно с Хаят в Кувейт са задържани двама сирийци, търгуващи с оръжие, а също отговарящи за финансите и връзките. Жителят на Кувейт се занимавал с логистиката.

Още няколко човека, попаднали в полезрението на правоохранителните органи в Кувейт, все още са на свобода.

Припомняме, че след терористичните актове в Париж на 13 ноември лидерите на няколко държави започнаха да обсъждат създаването на глобален алианс за борса с Ислямска държава.

В сряда президентът на Франция Оланд заяви, че се формира широка коалиция с участието на Русия и САЩ, която ще нанесе решаващият удар по метежниците от ИД.

Петя Паликрушева

Един отговор на “ИД купува оръжие от Украйна

 1. Ами откъде другаде ислямистите да си ги купуват оръжията, а? Естествено е две еднакво изтрещели марионетки на Фашингтон да си купуват и продават помежду си, за да си съдействат.

  Няма особена разлика между укро-нацизма и ислямския радикал-фанатизъм. Еднакво са антихуманни и даже богоборски. И имат едни и същи създатели, служат на едни и същи господари, за постигането на една и съща геополитическа цел. Какво по-естествено от това, да работят заедно?

  И впрочем, какво по-естествено от това, очилатата жабоядна медуза да лицемери и да се преструва, че воюва с ислямистите? Докато всъщност иска да върши други поразии. Симулира, че ужким щяла да бомбардира ИД, щяла да воюва с нея… А всъщност, просто иска да бомбардира нефтодобивната инфраструктура на Сирия. Защото такава команда е получила от Фашингтон.

  Нефтодобивните мощности на Сирия и без това много скоро ще бъдат освободени от правителствените войски. Със съдействието именно на руската (!) авиация. Но целта на Фашингтон е, когато това стане, Башар Асад да открие, че кладенците и рафинериите са разпердушинени. И тогава държавата му да се срине от безпаричие, в резултат на което той най-после да бъде свален, а Сирия – стъпкана под краката на СА и Катар. Всъщност, именно това е целта на „френската“, да я наречем… „отбранителна инициатива“.

  Ха сега – кажете, не работят ли в комбина управниците на Франция и ислямските терористи? Ами, естествено, че да – заедно работят! Как няма да работят в комбина, след като служат на един и същ господар зад океана?

  Фашингтон кара едната си кукла (онази, забулената в черна униформа) да изобрази терористични атентати, за да даде повод на другата си кукла (оная, очилатата) да отиде да мърсува на неугодния, дето е бил нарочен за премахване. Тоест, двете кукли уж нещо там се борят, изобразяват нещо – едната атентати, другата самолетни удари… А всъщност, нито едната не страда реално. А страда този, който е определен за враг на Фашингтон и на неговите верни арабски кучета.

  Класика в жанра! Картинката е толкова ясна, простичка, прозрачна, че съм изумен, как все още има такива дебили, дето не са в състояние да я видят и да я разберат.

  Естествено, събитията имат и други аспекти, с тях се гонят и други цели. Но ако си говорим конкретно за Сирия, това е истината. Защо според вас, руснаците бомбардират предимно камионите-цистерни на терористите, докато т.нар. „съюзници“ нападнаха директно кладенците и рафинериите?… Не е ли затова, защото в Сирия цялата нефтодобивна промишленост е общонародна (държавна) собственост?…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s