Ислямска държава буйства в Кабардино-Балкария

Кабардино- Балкария lНа 22 ноември сутринта руските медии съобщиха поредната тревожна новина. Правоохранителите на република Кабардино-Балкария открили голям отряд джихадисти от Ислямска държава, разположили се около Налчик с намерение да дезорганизират руския регион чрез нападения и терористични актове.

Във връзка с това в осем часа сутринта силовите структури започват активната фаза на операцията по обезвреждането им. Както стана ясно, всички терористи от групировката са се клели във вярност на Ислямска държава. Базата на терористите е била открита в Черекски район в Русия.

Кабардино-Балкария1b7

Град Налчик отгоре

Град Налчик отгоре

Специалните части обкръжили гората около Налчик, където терористите имали укритие и им предложили да се предадат. Но въпреки призивите, екстремистите отказали и започнали да стрелят. От тяхната страна дори били хвърлени гранати.

Отчитайки обществената опасност и заплаха за населението от страна на ислямистите, силовите структури открили огън в отговор. Както съобщава оперативният щаб, по време на ожесточен бой десен екстремисти са били убити. По-късно е починал още един ранен терорист-джихадист.
Операцията все още не е завършена. Военните и милицията претърсват гористата местност в района в търсене на укрити терористи и техните помагачи.

В списъка на убитите терористи е разпознат един от т.нар. амири – Юрий Бицуев, а също трима от неговата банда Белимготов, Жамборов и Тенгизов. Самоличността на останалите престъпници се изяснява. Не се съобщава за убити руски силоваци.

В 08:00 часа всички мирни жители в околността са били евакуирани, за да не станат случайна жертва на военната операция.

Петя Паликрушева

2 отговора на “Ислямска държава буйства в Кабардино-Балкария

  1. Разбрали са руснаците отдавна какво представлява световния ГМО краварник. някъде прочетох, че всички терористи са унищожени.

  2. Виждате ли колко сериозно са се заели с Русия краварите? Докато Русия освобождава света, откъм тила ги нападат краварските терористи, в собствената им страна. (Мисля няма нужда да обяснявам, че ислямските джихадисти са всъщност наемна армия на ФАЩ.)

    Явно, руската държава трябва по-скоро да извоюва окончателно своя суверенитет, да престане да бъде либерастка полуколония на ФАЩ и да укрепи своята независима национална власт. Ако институциите в РФ бяха здрави и силни, такива изроди изобщо нямаше да имат шанс да се появят някъде на руска територия. Очевидно е, че в Русия се води вътрешно-политическа война между предатели и патриоти. Засега Русия се държи, но е необходимо и окончателно да победи. Крайно време е, защото занапред ще става все по-напечено.

    А пък що се отнася до онези конкретни кретеноиди – буйствали били, буйствали, докато ги успокоили чрез множествена перфорация. За лечението на такива буйни Русия си има достатъчно квалифицирани терапевти.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s