Принц Чарлз: Причината за кризата с бежанците и тероризма е в промяната в климата

Принц Чарлз 82Принц Чарлз счита, че тероризмът и миграционната криза в Европа са свързани с промяната на климата, а екологичните промени са една от главните причини за проблемите в Сирия.

“Виждаме класически вариант за несправяне с проблема”, – каза той в интервю за Sky News.

Според думите на принц Чарлз, „преди 20 години множество хора предупреждаваха, че в бъдеще човечеството ще се сблъска със сериозни конфликти заради оскъдните ресурси и сушата, ако не се решат проблемите около промяната на климата”, – съобщи Sky News.

“Минаха няколко години от момента, в който Пентагонът започна да обръща внимание на това”, – отговори принц Чарлз на въпрос за пряката връзка между промяната на климата и тероризма, подчертавайки, че климатичните проблеми имат огромно влияние върху случващото се в света сега. Принцът отбеляза също, че една от главните причини за конфликта в Сирия е сушата, продължила около пет-шест години, което принудило хората да изоставят земите си.

Отбелязваме, че интервюто е взето преди три седмици, преди терористичните актове в Париж, но е публикувано на сайта на телевизията едва в понеделник.

От 30 ноември до 11 декември в Париж ще се проведе Климатична конференция, очаква се участието на редица световни лидери. Предполага се, че страните ще сключат нов световен климатичен договор, който ще замести по-рано подписания и действащ Протокол от Киото.

Според последни данни от агенция “Фронтекс”, за първите 10 месеца на 2015 година на територията на ЕС са пристигнали около 1.2 милиона мигранти. Европейската комисия счита, че до края на следващата година в Европа ще се установят още 3 млн мигранти.

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров заяви, че механичният подход към проблема с бежанците в ЕС няма да сработи, защото причините за проблемите са политически.

Петя Паликрушева

3 отговора на “Принц Чарлз: Причината за кризата с бежанците и тероризма е в промяната в климата

  1. А да не би да говори човекът за проблемите, които предизвикват климактеричните промени, пък да не са го разбрали?

  2. Тоз дърт масон и билдербергер използва всяка възможност да върти изтърканата си латерна за „климатичния проблем“. Даже и по най-идиотските и неуместни поводи.
    Нали световният „елит“ сега се опитва да прокара като факт теорията, че затоплянето на земята уж се дължи на човешката дейност. И следователно, нужен е нов световен данък, който да осигури пари за… да речем, за решаването на някои… хъм… глобални въпроси. Като климатичния проблем, да речем. И е нужно ново глобално законодателство, също така. И нови репресивни мерки. (Особено срещу някои страни.)
    Абе той мръсникът е ясен, той си приказва, какво да прави. Нали е гРобалист и следователно, слуга на дявола. Но лошото е, че има кой да го слуша и да му вЕрва.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s