The Wall Street Journal/ Обама: Русия няма да се присъедини към коалиция срещу ИД

ОбамаКолин Маккейн Нелсън

Президентът на САЩ Обама се съмнява, че ще е възможно създаването на широк алианс от държави за борба с Ислямска държава, пише The Wall Street Journal. В неделя в Малайзия Обама заяви, че не знае дали Русия ще промени приоритетите си, – съобщава изданието.

“Обама заяви, че Москва все повече осъзнава реалната заплаха от Ислямска държава за Русия”, – продължава авторът на статията.

“Ще може ли Русия така да коригира стратегията си, което да й позволи да стане наш ефективен партньор”, – цитира Обама изданието. – Не знаем това на този етап”, – пояснява американският президент.

До момента няма консенсус около съдбата на сирийския президент Асад.

“В неделя Обама твърдо стоеше на позицията си”, – отбелязва изданието. – Той каза, че алтернативата да се запази властта на Асад “не работи, това е практически въпрос, а не само нравствен”.

“Обама сподели, че в неотдавнашния си разговор е убеждавал Путин да прекрати ударите по умерената опозиция в Сирия и да хвърли силите си срещу тези, които убиха руски граждани, имайки предвид съдбата на руския самолет, който вероятно бе свален от ИД”, – пише журналистът.

“Русия не подкрепи официално преходния период, предполагащ оставката на Асад, – каза Обама на пресконференцията. – В близките няколко седмици ще се изясни дали ще се промени това намерение“.

Обама направи изявление и за ИД.

“Думите “не се страхуваме” са най-силното оръжие срещу ИД. Не трябва да вдигаме самочувствието им и да се “потапяме” в техните фантазии, все едно те правят нещо много важно”,- каза президентът на САЩ.

Източник: The Wall Street Journal

Петя Паликрушева

2 отговора на “The Wall Street Journal/ Обама: Русия няма да се присъедини към коалиция срещу ИД

  1. Нещастен рептил! Да ви е направило впечатление, че от близо година и половина ФАЩ и компания са ЦМО (централно-мозъчно откачени). Просто не знаят какво правят, освен глупости!

  2. Кой към кого трябва да се присъединява бе, маймуно смешна?

    „Не трябва да вдигаме самочувствието им и да се “потапяме” в техните фантазии, все едно те правят нещо много важно”- да не би това маймуната да го казва по свой адрес и по адрес на ФАЩ?… Защото идеално им пасва.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s