Един от пилотите на сваления руски бомбардировач Су-24 е загинал

су-24 alЕдин от пилотите на сваления руски бомбардировач Су-24 е успял да се катапултира, но при приземяването си е загинал. За съдбата на втория пилот няма информация на този етап. Това написа в блога си журналистът от турския отдел на CNN Езги Джанкуртаран.

По-рано медиите съобщиха, че един от пилотите на Су-24 е бил пленен от сирийски тюркмени.

Инцидентът с руския бомбардировач се случи на 24 ноември сутринта в сирийската провинция Латакия. Според данни от Министерството на отбраната на Русия, самолетът е бил свален вероятно от обстрел от земята. В момента на катастрофата самолетът се е намирал на височина 6 хиляди метра над територията на Сирия, което се потвърждава от обективните средства за контрол.

Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви, че руският самолет е бил свален от турските ВВС, от изтребител F-16. Случилото се е станало факт, защото пилотите на Су-24 са нарушили въздушното пространство на Турция, – каза Ердоган.

Петя Паликрушева

2 отговора на “Един от пилотите на сваления руски бомбардировач Су-24 е загинал

  1. Много лошо! Това е много, много лошо за ислямиста Ердоган. Ако му е мила Турция, както твърди, би трябвало да се е молил и двамата пилоти да оживеят и да се завърнат в Русия. Но уви, ето, че има загинал.
    Е, дето се казва, сега си е.м.
    Впрочем, така е започнала Първата световна война – от един на пръв поглед, не чак толкова важен инцидент. Никой не я е искал, но и никой не е можел да направи нищо, за да я спре. „Казус бели“ е сработил, механизмът се е задействал. А механизмът на такива събития не зависи от конкретни личности. Той не случайно е направен така, че да сработи автоматично, чрез предварително подготвени процедури.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s