Politico: Обама се страхува, че Франция ще напусне антируския фронт

US President Barack Obama (R) listens as French President Francois Hollande speaks following their bilateral meeting in the Oval Office at the White House in Washington, DC, on May 18, 2012 in advance of the G8 and NATO Summits. Obama told French counterpart Francois Hollande during White House talks on Friday that their countries' bilateral relationship is "deeply valued" by Americans. Just three days after being sworn in to replace pro-American president Nicolas Sarkozy, Hollande, a Socialist, held Oval Office talks with Obama focusing on the euro crisis and how to improve growth. AFP PHOTO/Jewel Samad

US President Barack Obama (R) listens as French President Francois Hollande speaks following their bilateral meeting in the Oval Office at the White House in Washington, DC, on May 18, 2012 in advance of the G8 and NATO Summits. Obama told French counterpart Francois Hollande during White House talks on Friday that their countries’ bilateral relationship is „deeply valued“ by Americans. Just three days after being sworn in to replace pro-American president Nicolas Sarkozy, Hollande, a Socialist, held Oval Office talks with Obama focusing on the euro crisis and how to improve growth. AFP PHOTO/Jewel Samad

Барак Обама ще се постарае да въздейства на френския президент срещу Русия по време на визитата на Оланд в САЩ , пише Politico. Вашингтон сериозно се страхува, че на фона на вълната на съвместната борба с Ислямска държава Франция ще съдейства за отмяна на антируските санкции.

Обама счита, че не е достатъчно само да се демонстрира солидарност в борбата с тероризма, – пише изданието.

“Той ще се постарае Оланд, както преди, да продължи да подкрепя международните усилия да се накаже и изолира Владимир Путин. Заради агресията му в Украйна”, – пише изданието.

Американските чиновници се опасяват, че Путин може да обещае да води по-агресивни действия срещу ИД, но срещу това да поиска намаляване или отмяна на антируските санкции, чийто срок изтича през януари. Това, че Европа може по-рано да отмени санкциите, винаги е предизвиквало безпокойство в Щатите, признават самите те, но Украйна и Сирия – са различни неща, настояват във Вашингтон. Същите опасения изпитват и в Киев.

Путин два пъти постави Западът в амок от внезапните си настъпления: в Сирия и в Украйна. И затова сега американските чиновници спорят, каква ще бъде следващата крачка на руския президент.

В изявленията си, продължава изданието, Белият дом уверено твърди, че Путин няма да успее да обвърже ситуацията в Сирия и Украйна. Но в частните си разговори чиновниците от администрацията на Обама изразяват неувереността си около намеренията на Оланд. Например, неотдавна президентът на Франция се изказа оптимистично по повод отмяната на санкциите, защото френският бизнес страда силно от тези ограничения.

Сега, след терористичните актове в Париж, Франция се надява на Русия в борбата срещу ИД. Още повече, че, според думите на Обама, тези събития не оправдават необходимостта да се промени стратегията към Сирия, както смятат САЩ.

“Каквото и да мислите за Русия, фактите са следните: само тя може и иска да направи нещо сериозно в борбата с ИД”, – цитира изданието думите на бившия френски дипломат Симон де Галбер.

С тези мисли ще пристигне най-напред във Вашингтон, а след това в Москва и френският президент. Според него, той има намерение с помощта на визитите си да създаде една голяма коалиция, която да обедини силите си и да постигне необходимите резултати.

Но Обама се отказа от военно сътрудничество с Русия, припомня изданието, защото Вашингтон счита, че Путин използва борбата с ИД като повод да подкрепя съюзника си Асад. Нещо повече, както твърдят американските чиновници, Русия нанася авиоудари по сирийската опозиция, която Вашингтон смята за умерена. Като цяло САЩ признават, че сътрудничеството с Москва е възможно, но покрай всичко друго американските чиновници настояват Русия да окаже натиск над Башар Асад и да го застави да напусне поста си.

Изданието припомня, че на 31 декември изтича срокът, в който държавите в украинския конфликт трябва да претворят на дело условията на минските съглашения. Но, според мнението на някои западни лидери, Русия е направила не всичко, което е трябвало да направи, в рамките на тези съглашения, а затова и санкциите към нея не бива да се свалят преждевременно.

Дипломатът Симон де Галбер счита, че подобни истерии от страна на САЩ са излишни: едва ли санкциите ще се снемат от Русия заради авиоударите. Но Обама продължава да настоява за санкциите, за всеки случай, – твърди изданието.

“Путин много пъти вече успя да го изненада”, – завършва изданието.

Петя Паликрушева

2 отговора на “Politico: Обама се страхува, че Франция ще напусне антируския фронт

 1. Ето това обяснява кои са всъщност на власт във Франция. Дано да разбирате английски – по понятни причини, на този език информацията е най-пълна и подробна. Но има подобни утечки и на руски език:

  deepinsidetherabbithole.com/PARIS_Hoax.html

  300spartans.com.au/index.php?option=com_content&view=article&id=850152:busted-totally-proven-beyond-all-doubt-the-french-government-staged-the-attacks&catid=218:guest&Itemid=5582&lang=en&utm_source=newsletter_3090&utm_medium=email&utm_campaign=busted-totally-proven-beyond-all-doubt-the-french-government-staged-the-attacks

  abeldanger.net/2015/11/psyop-in-paris-bombingshooting-hoax-je.html

  tchaykovsky.ru/blog_b/pvps.htm

  truba.com/video_462087/instsenirovka_teraktov_v_parizhe

  Да не забравяме също така, че и Волен Сидеров веднага след оповестените събития се усъмни в тях и незабавно подготви материал по въпроса, излъчен по ТВ Алфа:

  ataka.tv/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE/%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D1%8A%D0%BD%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE-%D1%81%D1%82%D1%83%D0%B4%D0%B8%D0%BE-%D1%81-%D0%BB%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BF-%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BA%D0%B0-%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D0%BF%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B4-%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B6-14-11-2015%D0%B3-c13837.html

  Той моментално беше оплют и осмян. Впрочем, както е тръгнало, той скоро съвсем ще бъде смачкан, за да не пречи на властта с разни такива скандални материали.

  Не вярвайте на нищо, което ви казват – съмнявайте се, преценявайте, мислете с главите си!

 2. Колкото и да ви е неприятно (на някои), Франция ще промени политиката си единствено тогава, когато властта премине в ръцете на Фронт насионал. Даже и тогава едва ли нещо радикално ще се промени, но все пак, промените ще започнат. Преди това нищо няма да се промени, защото промени не се правят от марионетки, а от самостоятелни фигури. Такава действаща фигура в момента, в целия Еврейопейски съюз, има само една – и това е Виктор Орбан. При това, той е слаба фигура – локална, само частично самостоятелна, частично омотана в управленските конци на бюкселско-щатския колониализъм. Неактивни фигури, подобни на него, в Еврейосъюза има много. Но те не могат (засега) да увлекат народите си и не могат да получат достъп до властта.
  Та, докато във Франция са на власт разни гъби отровни, като очилатата медуза Оланд, има да чакате от Франция нещо различно от това, което й диктува Държавният департамент на ФАЩ.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s