CNN: Хладнокръвният Путин готви “турски реванш”

Путин 20Войнственото поведение на Турция, която не изпитва ни най-малко разкаяние за сваления руски самолет, изуми дори наблюдателя на CNN Фарид Закария. Той е убеден, че Путин няма да действа прибързано и щателно ще премисли реванша – руският лидер никога и нищо не забравя, уверен е водещият.

Когато става дума за реакцията на руснаците, то, ако не се лъжа, според официалното изявление, те считат, че помагачите на терористите са им нанесли удар в гърба. Що се касае до руско-турските отношения? Знаем, че руските туристи са важни за Турция. Русия доставя огромен обем от газ в Турция. Само мисълта, че събитията ще се развият по военен сценарий, вече вселява страх. Как ще завърши всичко това?

Фарид Закария, водещ в CNN: Путин е хладнокръвен. Не мисля, че той ще удари с палката моментално в ответна реакция. Но считам, че той е човек, който никога нищо не забравя. Допускам, че по един или друг начин той все пак ще получи реванш.

Путин започна дълга игра. Спомнете си Путин, когато стартира кризата в Украйна. Той събира заедно всички основания за недоволство към Запада, които притежава – ликвидирането на СССР, разширяването на НАТО на изток, Косово и много други.

Според мен, той ще събере цялото това недоволство и ще предприеме съответните действия. Независимо от това, не бива да очакваме рязък ръст на напрежението.

Изненадам съм, че турците реагираха съвсем не миротворчески. В края на краищата, те свалиха руски самолет. Вероятно са имали право на това. Но мисля, че излишно са се разпалили.

В ефир на 25 ноември 2015 г.

Петя Паликрушева

3 отговора на “CNN: Хладнокръвният Путин готви “турски реванш”

  1. Петя, путко дърта скапана. Грозна вещица. Да ти умре семейството.

    • – казало еврейоатлантическото туркоманско лайно и паднало в дупката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s