Обяви ли НАТО война на Русия?

ИДДържавният департамент призна правото на сирийските “умерени главорези” да убиват руснаци. Това е факт.

Защо го смятаме за факт?

Защото новият спикер на външното американско министерство Марк Тонър, коментирайки трагичния инцидент със сваления от турските ВВС руски самолет, направи доста шокиращо изявление.

Твърдението в изявлението му беше, че бойците от “умерената опозиция” имат правото на самозащита от ударите на руските ВКС. Излиза, че срещу “умерената” и въоръжена до зъби сирийска опозиция, от гледна точка на САЩ, не трябва да се оказва съпротива, макар те да са бандитски формирования.

Присъстващите на пресконференцията журналисти започнаха да се споглеждат и изпаднаха в пълно недоумение от така обявената американска позиция.

Последва уточняваща реплика, че туркоманите са стреляли срещу двама невъоръжени руски пилоти, когато те се спускали с парашути и са убили един от тях.

Последва въпрос от журналистите:

“същите тези от умерената опозиция ли убиха руския пилот?”

Марк Тонър отговори следното:

“ако тези туркомани действително са били атакувани от руснаците, те са имали пълното право да се защитават”.

Припомняме, че когато през 2011 година в Сирия започнаха вълненията, туркоманите, т.е. подкрепящите Турция – с оръжие в ръце се вдигнаха срещу Башар Асад.

По откровения си цинизъм изявлението на Тонър може да се конкурира само с признанието на президента на Турция, че турските изтребители уж не са знаели, че атакуват руски самолет.

На фона на публичното американско саморазобличение Барак Обама изведнъж се сети, че трябва да продължи да играе, макар и нескопосано, ролята на умиротворител и още веднъж предложи на Москва да се присъедини към оглавяваната от Щатите “борба” срещу Ислямска държава, но това му изявление прозвуча така абсурдно, че приличаше повече на издевателство.

Руснаците не останаха в пас.

Официалният представител на МВнР на Русия Мария Захарова от профила си във Фейсбук изрази недвусмисленото си отношение към изостреното “хроническо заболяване” на американския елит, носещо името “политика на двойните стандарти”.

В профила си тя написа следното:

”Запомнете тези думи. Завинаги ги запомнете, – написа Захарова. – И аз няма да ги забравя никога. Обещавам”.

Такъв беше нейният коментар по шокиращото изявление на колегата й Тонър от Държавния департамент за правата на терористите за “самоотбрана”.

Как ли щеше да реагира Държавният департамент, ако “умерената опозиция” приложи същите действия срещу американски пилоти?

Да, случилото се с руския пилот е военно престъпление. За американците, обаче, няма военно престъпление тогава, когато не се убиват американци.

Нека не премълчаваме вече фактите.

Да, САЩ са държава на най-върлия политически цинизъм в света, защото Щатите провеждат цинична, порочна и отдавна вредна за света политика.

Това, което правят САЩ в Сирия и по света няма друго име, освен ИМИТАЦИЯ на борба с екстремизма. Защото САЩ ПРИКРИВАТ агресията, която се извършва срещу сражаващите се срещу екстремизма.

Откритието на САЩ, интернет, е толкова мощно средство за информация, че от него ежедневно изплуват значителен брой факти, напълно нелицеприятни за световния хегемон отвъд океана и неговите марионетки.

Ето какво говорят фактите, за които до оня ден буквално се мълчеше:

Интернет е препълнен буквално от снимките на сина на президента на Турция Реджеп Ердоган с терористи от Ислямска държава. Снимките са откровени, екстремистите и сина на Ердоган са видимо в приятелски отношения, като това приятелство е декорирано от черните знамена на Ислямска държава.

До момента синът на Ердоган, а и самият Ердоган НЕ са опровергали така заснетите дружески и дори весели фотосесии.

Но нещата не свършват с така публикуваните фотографии.

Оказва се, че родният син на Реджеп Ердоган участва в бизнес по доставката и търговията с нефт, доставен от терористите от Ислямска държава.

Така изложената информация може да се провери чрез многобройните публикации също в Интернет. Затова и не се налага да цитираме източник, защото източниците са многобройни и достъпни за всеки, който борави с Интернет.

Сега се сещам, няма гаранция по време на “антиидиловска” операция в провинция Рака, например, радикалните ислямисти да свалят американки или френски самолет.

Защо няма гаранция?

Защото екстремистите нямат морални задръжки, не са се клели във вярност към идеологията на Запада, те имат собствени цели и, без всякакво съмнение, ще ликвидират всеки, който попречи на собствените им цели.

Горното е напълно логично. Затова и Западната антиидиловска коалиция НЕ направи нищо за ликвидирането на ИД вече над една година.

Просто не смеят да се завират там, където не са желани.

В случая Западът, бащата на ИД, е поставен в ролята не на грижовен родител, а донякъде само на наблюдател на буйствата на собственото си дете, изчадие, мутант …или какъвто синоним намерите за добре да употребите.

Казваме обобщено Западът, защото терминът обобщава множеството бащи на явлението, което светът нарича брутален тероризъм.

Дори Киев се опитва да претендира за бащинство над Ислямска държава.

Киев доставили на ИД системи, които позволяват свалянето на самолети на височина над 3.5 км. Не е тайна, че Щатите също снабдяват терористите от сирийската опозиция с ракетни комплекси TOW (чрез Саудитска Арабия).

Всички „бащи“ и „майки“ на това измънматочно образувание Ислямска държава, заченато в лабораторията на либералните капиталистически мозъци ин витро, действат заедно с Анкара.

Нали съзнавате, че Анкара може да пропусне през отворената, т.е. зеещата турско-сирийска граница още по-сериозни бойни системи, които eдин ден могат да бъдат използвани за прихващането и свалянето дори на американски самолети?!

Така един от оплождащите фактори в създаването на ИД, Анкара, се опитва да се превърне във фактор, който да наклони геополитическите везни така, че от действията на оплождащия да произтекат обстоятелства, които да утвърдят още по-силно властта на оплождащия във вътрешно-политически план, а и да бетонират позициите му в региона, особено по отношение на претенциите на многомилионния кюрдски народ.

Да, тюркмените са реалните убийци на руския пилот. Но те така и не съзнават с първичните си умове, че са само маша в ръцете на зловещи и брутални сили.

Тюркмените, които крещяха Аллах акбар, докато стреляха по падащите с парашутите руски пилоти, са толкова първосигнални, че утре ще крещят същото, ако с парашутите падат и други, а не руски пилоти.

Казвам първосигнални без да изпитвам вина, защото хора, които нямат в речника си други думи, освен Аллах акбар (видно от многобройните видео-клипове), не заслужават да бъдат причислени към човешките същества, които не си служат САМО с гръбначен мозък.

Истината е, че с тази разнородна и разюздана компания от терористи, действащи на територията на Сирия, не може да се договори НИКОЙ.

Или играеш по правилата на Аллах акбар, или ти режат главата и я излагат на показ.

Всъщност, може ли нормално човешко същество да се гордее със смъртта, която е причинил на друго човешко същество, при това неагресивно към него?! Защото Аллах акбар реже глави на невинни по всички човешки правила хора – на журналисти, на невоенни, на неислямисти…

За справка: припомнете си съдбата на онзи американски посланик в Либия, който злорадо гледаше тялото на зверски убития Кадафи, а малко по-късно бе брутално изнасилен публично и после също така зверски убит от същите тези, на които по-рано бе приятел…

Печална съдба, да.

Печално непознаване на контингента, с който Америка направи „контролирания хаос“, който, обаче, излезе извън контрол.

В Сирия виждаме същото: всеки трезвомислещ човек на мястото на Държавния департамент на САЩ, не би си позволява да злорадства по повод трагичната съдба на руския щурмови самолет, защото утре същата съдба може да сполети някой американски пилот.

Дали изявлението на Марк Тонър означава окончателен отказ за създаването на единна коалиция срещу ИД?

Барак Обама в Москва призова Русия да се присъедини към западната коалиция срещу джихадистите. Но нима този призив, на фона на официалното изявление на Държавния департамент, не е откровен цинизъм?!

Разбира се, че Русия ще продължи да воюва срещу ИД, но не така, както това правят САЩ.

Нещата, обаче, се промениха към “добро”, доколкото “добро” може да се нарече обстоятелството, че покрай действията на “умерената опозиция”, светът бе принуден да започне да нарича нещата с истинските им имена.

Само преди броени дни за света в списъка на спонсорите на терористите фигурираха само две държави – Саудитска Арабия и Катар. Катар финансира Ислямска държава, а Саудитска Арабия финансира “Джабхат ал-Нусра”. Ноооо, вече се появи още един спонсор, който, между другото, също е част от НАТО.

Турция.

Светът вече нарича САЩ създател на Ислямска държава.

Само припомням, че оръжията за „умерената опозиция“ са американски, а самата „умерена опозиция“ се състои от над 100 ислямистки банди и много често преминава на страната на ИД. Доказателствата за това също са на свободен достъп в интернет.

Изводът, който всички ние си правим, може да не е приятен за феновете на Запада, но е пределно и зловещо ясен:

Алиансът е организация, която е спонсор на тероризма.

Вторият извод, който си правим:

Турция вече няма моралното право да бъде считана за участник в антитерористичната коалиция, защото Турция подкрепя терористите не само икономически, кадрово, но и чрез военни средства.

Щом е така, има ли място Турция в Североатлантическия алианс?

Ако задълбаем по-надълбоко и глобално по въпроса, имаме пълното основание да попитаме:

Щом НАТО спонсорира тероризма, терористична организация ли е НАТО?

Бившият заместник началник на щаба на ВВС на САЩ генерал Томас Макинерни счита, че действията на турските му колеги са “груба грешка”.

А дали това не беше предварително подготвена операция?

Истината е, че САЩ имат щедра информация за всичко, което се случва в Турция и около границите й. Не нито веднъж до деня на свалянето на руския самолет не се и опитаха да възпрепятстват случилото се. А това означава само едно – те са съучастници в престъплението.

Какво направи Русия

Дипломацията на Русия оцени действията на турските ВВС като неприятелски акт. Сергей Лавров заяви, че Русия няма намерение да воюва с Турция заради атаката срещу руския Су-24.

Сега да отделим риториката от реалните действия.

Апропо, риториката и реалните действия винаги са били две напълно различни неща.

И е добре това да не се забравя.

Ето какви са реалните действия на Русия:

Владимир Путин и Сергей Шойгу съобщиха, че в Сирия в авиобаза “Хмеймим” ще бъдат прехвърлени зенитно-ракетни системи С-300 и С- 400. По-рано ракетният крайцер “Москва” встъпи в бойно дежурство в крайбрежната част на Латакия.

Т.е. вече има чадър над цялата територия, в която действа руската авиация.

В радиуса на поражение на С-400 влиза и цялата територия на Турция. Т.е. всички турски самолети, които си позволят агресивни действия срещу руските ВВС, могат да бъдат свалени И над територията на Турция.

Сега разбирате ли защо антируският ентусиазъм на Ердоган утихна?!

Ако САЩ си позволят да лишат Русия от правото й на самозащита, тогава светът спокойно може да обяви, че САЩ преминават на страната на Ислямска държава.

Всъщност, това отдавна е факт.

Спомняте ли си онзи момент, когато над град Кубани американците хвърлиха по въздух оръжие и лекарства за кюрдите, а хвърленият багаж по странен начин попадна в ръцете на ислямистите радикали?

Москва трябва да попита САЩ в прав текст: Вие на коя страна сте?

Ако воювате срещу терористите, защо официално не заклеймите Турция като техен спонсор?

А ако Вашингтон вече е официален съучастник в престъпленията в Сирия, нима САЩ също не са спонсор и негласна част от Ислямска държава?!

Какви са другите методи, с които може да се държи Ердоган на каишка?

Разбира се, че това са кюрдите. Нищо не пречи Русия да помогне на кюрдите срещу престъпния режим там. Т.е. нищо не пречи Русия да доставя оръжие не само на сирийските кюрди, но и на турските кюрди.

Русия би трябвало да окаже авиационна подкрепа и на сирийските кюрди, защото в тяхната територия периодично нахълтват турски специални части. Ако някой е стъпвал по онези земи, то той знае, че турски специални части съвсем “неочаквано” могат да бъдат срещнати по пътищата и особено по пътеките там.

Нима светът не съзнава, че същите тези добре обучени турски специални части напълно безпрепятствено влизат и воюват, по всяка вероятност, в редиците на Ислямска държава?!

Да, ще бъде добре, ако се залови турски офицер в ролята му на помагач или воюващ в редиците на джихадистите. И тогава ще стане брутално ясно кой и против кого воюва в Сирия.

Смешно е да се очаква, че 15-те хиляди сирийски кюрди ще могат сами да се справят с Ислямска държава в Алепо. Но ако Русия окаже авиационна подкрепа, нещата със сигурност ще бъдат различни.

А и е крайно време Русия да инициира ефективно патрулиране по съответните участъци на турско-сирийската граница. Защото от Турция в Сирия навлиза в момента какво ли не. А Башар Асад, доколкото си спомняме, не е канил Анкара на своя територия.

Да видим тогава за колко секунди и на колко километра ще си позволят турците да навлязат в сирийска територия. Защото, ако ще мерим със същия аршин, само за 17-секундно нахлуване в територията, при това неагресивно, би трябвало да последва смърт.

Т.е. всеки турски офицер, войник или прочие военен или цивилен, който си позволи да пресече границата със Сирия, ще извърши акт на агресия спрямо Сирия.

Така на Ердоган окончателно ще му се охладят страстите в ислямистката глава.

Може ли да се съдейства Ердоган да падне от власт?

По същество той вече сам си постави кръста. Повече от ясно е, че Москва никога и при никакви обстоятелства няма да му прости стореното.

На този етап, а и в бъдеще, ще е трудно да се докаже стореното негова самоинициатива ли беше или му бе подсказано от американците.

Ердоган се опита чрез смъртта на руски пилот да събере вътрешно и външно-политически точки в своя полза, но това вече го превърна в политически труп.

Да, в Сирия от години върви поредната операция за създаване на “контролирана нестабилност”. Светът отдавна разбра кой е авторът на тази концепция.

Не, не си мислете въобще за руските “Искандер”. Не си струва да се хвърлят на халост тези така скъпи ракети.

А и не е нужно Русия да “ловува” нефтени контейнерни кервани. Русия трябва да унищожи хранилищата и самите находища.

Това вече ще е ефективен ракетен обстрел.

И най-важното: Русия инвестира в икономиката на тази вече враждебна за нея държава (Турция) над 20 млрд долара.

Е, време е на това да се сложи ТОЧКА.

Пък тогава да видим кой е Аллах и кой е Акбар.

Петя Паликрушева

Един отговор на “Обяви ли НАТО война на Русия?

 1. Добра статия! За нея са използвани руски материали, като например, този:
  „НАТО объявляет России войну“
  rusvesna.su/news/1448521346
  В него четем интервю с Владимир Евсеев, началник на „Отдела за евразийска интеграция и развитие на ШОС, на Института на страните от ОНД“.
  Само не бих се съгласил с това, което Владимир Евсеев твърди (и Петя повтаря), а именно, че „Русия трябва да унищожи хранилищата и самите находища“. Това едва ли би било преценено от президента на Сирия Башар Асад като добра идея. А значи, наистина НЕ Е добра идея. По-добре би било тези хранилища, находища и преработвателни заводи да бъдат отвоювани и върнати по-скоро на сирийската държава, а не да бъдат унищожавани. За момента унищожаването на петролните кервани върши достатъчно добра работа. А унищожаването на нефтените кладенци налива вода именно в щатската мелница.
  А иначе – да, добър анализ. Поздрави!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s