САЩ вкараха сухопътни войски в Сирия

Сухопътни войски 1Около 50 военнослужещи от американската армия през Турция влязоха в Сирия, голяма част от тях вече са в град Камишли, съобщиха сирийските медии.

Сухопътни войски 3Два взвода войници и офицери от американската армия вече са в сирийския град Ейн Ал-Араб, съобщи телевизия „Ал-Маядин“.

“Пристигнаха 50 войници от американската армия, за да помогнат на кюрдите в борбата им срещу Ислямска държава”, – съобщи телевизия “Ал-Маянин”, позовавайки се на кореспондентите си от град Ейн Ал-Араб.

Сухопътни войскиТелевизията съобщи, че американските войници са преминали сирийската граница през КПП “Байнар” на границата с Турция, един взвод вече е в град Камишли.

Припомняме, че в края на октомври президентът на САЩ Барак Обама се съгласи да вкара сухопътни войски в Сирия, за да помогне на кюрдите в борбата им срещу международната терористична организация Ислямска държава, която е завзела огромни територии, превръщайки ги в халифат.

По-рано Обама обеща да не вкарва в Сирия сухопътни войски, но явно привържениците на по-радикалните методи са успели да го принудят да промени решението си.

Струва си да отбележим също, че ВВС на САЩ вече няколко години провежда операция срещу терористите в Сирия, но никакви сериозни успехи до момента не се забелязват.

Петя Паликрушева

4 отговора на “САЩ вкараха сухопътни войски в Сирия

  1. Петдесет апапи нищо сериозно и полезно не могат да свършат. А виж да намърсуват могат, и то в най-различни неща. Но така или иначе, никоя тенденция не могат да обърнат на обратно. А основната тенденция в момента се задава от Москва. Това е утешително.

  2. Отиват да убият тези, които ИДИЛ са пожалили? Да подсигурят безпрепятствено преминаване на окрадените антики? Да оказват всякаква подкрепа на тълговията с петрол, която върти ИДИЛ? Да издевателстват над мирното местно население както в други горещи точки? Да отсяват и пропускат своите джихадисти към Европа?

    • Четох, че отивали там, за да блокират Турция. Нали фесовете нямало да посмеят да бомбардират такова място, където са разположени щатски войници. А пък това била територията, която ФАЩ са решили да дадат на кюрдите. Може и да има нещо вярно в такава хипотеза. Макар, че кой знае. Много разни цели имат краварите, а пък само 50 човека… Ще видим.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s