Москва официално обвини президента на Турция и семейството му за връзки с ИД (и видео)

Ердоган ayКакто заяви Анатолий Антонов, представител на военното министерство на Русия, ръководството на Турция и лично президентът на страната са замесени с терористичната организация Ислямска държава, предаде ТАСС.

Според него, основният потребител на нефт, който постъпва от терористите, е Турция. Ръководството на страната и лично президентът Ердоган и семейството му са въвлечени в престъпния бизнес. Русия нееднократно е предупреждавала, че заиграването с терористите може да доведе до опасен финал, – каза Антонов.

Авиоударите на руските ВВС понижиха доходите на терористите двойно. Ако доходът от нелегална търговия по-рано беше три млн долара на ден, то сега той е половин млн долара на ден, съобщи Сергей Рудской, представител на Генералния щаб на Русия.

За изминалите месеци от 30 септември авиоударите на руските ВВС са ликвидирали 32 нефтени комплекса, 11 нефтени завода, унищожени са повече от хиляди цистерни, превозващи нефтопродукти, – отбеляза Рудско.

Русия осветли маршрутите за транспортиране на нефта от Сирия в Турция,- сподели Рудской. Всички данни са потвърдени от спътникови снимки.

За последната седмица от Сирия в Турция са били прехвърлени около 2000 бойци, 120 тона боеприпаси и 250 броя автотехника, – заяви Михаил Мизинцев, началник на центъра на управление на отбраната.

Анкара продължава да нарича клевета обвиненията на руската страна.

Петя Паликрушева

7 отговора на “Москва официално обвини президента на Турция и семейството му за връзки с ИД (и видео)

 1. Ако Турция твърди че не е свързана с Ислямска Държава защо свали руския самолет.Той по принцип не е заплашвал Турция.Интересно кой купува петрола на ИД.

 2. Заместникът на министъра на отбраната Анатолий Антонов е казал и друго, което тук не е споменато:
  „Ръководителите (на Турция), в частност, господин Ердоган, няма да подадат оставка и нищо няма да си признаят, даже ако лицата им бъдат измазани с краден нефт“.

  На всички нормални хора вече им е ясно, що за нагли, престъпни типове управляват Турция. Начело с най-големия и най-наглия бандит и крадец, Пърдоган. Тези доказателства не са предназначени за него, нито за западните „демокрации“, които го покровителстват. (Или поне досега го правеха, за в бъдеще ще видим.) Тези доказателства са за НАС. А даже не и за всички нас, а само за тези полу-кретени измежду нас, които все още не са разбрали кой какъв е и каква игра играе. (Вероятно, защото от слушане на казионни медии и циганьорска чалга не им е останало време.)

 3. Недейте да сте толкова сигурни в тези обвинения по няколко причини една от които е , че Турция за разлика от Русия не е порочна.Има и друго.

   • Тя таз „енженерка“ не е реална личност… Няма толкова тъпи хора.

  • Ние за Пърдоганчо миличкия говорим тука, ей го, за тоя:
   pbs.twimg.com/media/Btpd6kHIMAEMfVB.jpg
   😀

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s