Турция не трябва да е част от ЕС

Милош Земан 7Чешкият президент Милош Земан се изказа против членството на Турция в Европейския съюз. Президентът на Чехия заяви, че поведението на турското ръководство показва, че тази държава може да бъде съюзник на терористичната групировка Ислямска държава, затова Турция не трябва да бъде част от ЕС, предаде cznews.info.

Земан подложи на критика плановете на ЕС да плати на Турция 3 милиона евро, които да послужат за издръжка на бежанците. Чешкият президент счита, че Турция може и без помощта на ЕС да се справи с проблема с мигрантите.

Земан вече обяви, че Турция си сътрудничи с ИД, когато осъди атаката срещу руския Су-24.

Един отговор на “Турция не трябва да е част от ЕС

 1. Вече втори чешки президент ми прави чудесно впечатление!

  Преди Земан беше Клаус, който се противопоставяше на Лисабонския договор и дълго отказваше да го подпише, не допусна еврейопейското знаме да се вее в президентския Замък, окончателно защити Чехия от ламтежите на Германия по Судетския въпрос – и изобщо, като цяло беше активен патриот, антиглобалист и евроскептик. Соросоидите и краварите люто го мразеха и го плюеха, а това вече много говори, само по себе си…

  Земан също като Клаус е трезв, разумен, адекватен политик. Справедлив, обективен. Не чак дотам категоричен привърженик на националния суверенитет, но все пак, все пак… Пиша му пет плюс.

  И изобщо, май е трудно да се намери по-хитра и по-разумна страна от Чехия – в цяла Европа, а може би и в целия свят. Това не е случайно. Чехите са такива като народ. Умни, способни, хитри, оцеляващи. Недоверчиви, сдържани. Избягват конфликтите, но никога не си забравят интереса. Вървят само нагоре, бавно, но сигурно – и то, при всички обстоятелства!

  Явно това, че Чехия дава такива президенти се дължи на нещо повече от случайност или политическа конюнктура. Има нещо ценно в самия чешки народ. Струва си да се поучим от тях!

  Що се отнася до варварска Турция – Земан е не само прав, но и даже е твърде сдържан… Типично за един чешки президент.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s