ЗА ГОСПОДСТВОТО ВЪВ ВЪЗДУХА


Автомат 9F
Дълги години военната доктрина на САЩ при провеждането на операции се базираше на няколко прости принципа.

Първо – унищожаване на обектите на ПВО, ликвидиране на техниката и инфраструктурата на противника от далечно разстояние.

Второ – обработка на територията на вече абсолютно безопасната суша от въздуха.

Трето – след горното следва начало на сухопътна операция.

Има логика, нали?!

Тази доктрина позволява да се избегнат масови загуби.

Американската доктрина на завоюването и господството от въздуха е напълно разумна, когато говорим за военни дейстивия.

В нея има и няколко психологически следствия, но за това ще си кажа думата по-късно.

Сега да видим действията на Ердоган.

Самолет на ВКС на Русия бе свален от Турция над Сирия. Отварянето на черната кутия показа, че част от микросхемата е разрушена. Това означава, че така получените вече данни не могат да послужат за нищо, информацията е изгубена тотално и завинаги. Няма вероятност инфото да бъде възстановено. А този, а и другите самолети, както всички знаем, освен всичко останало, изпълняват и разузнавателни мисии, в смисъл, че събират всякаква информация, за да послужи тя за последващите действия на армията и авиацията.

Следствията от инцидента са две.

Първо  — сега Русия за нищо на света няма да стои в пас по отношение на ПВО-то. Преди сваления самолет може би имаше някакви ослушвания по въпроса, но вече ще се вкарат в действие С-400. А това означава, че в небето над Сирия могат легално да присъстват без риск да бъдат свалени всички видове летателни апарати: сирийски, руски …, но само тези, които са от правилната страна на барикадата.

Всички останали – почти от момента на излитането си се оказват на мушката и ги съпровождат до момента на излизането им от границата на Сирия.

Второто следствие е изкарването на авиацията на САЩ от Туриця. Ако сте го чули това, разгледайте раздел «Свят» в същия този сайт. Инфото бе отразено прилежно.

Това е нещо като прозрачен намек към Вашингтон от Москва – че всеки самолет, прелитащ над Сирия от територията на Турция, ще се смята за турски. Дори да не е турски. Дори да е марсиански, пак руснаците ще го смятат за турски. И понеже нещата между Русия и Турция в момента са “зъб за зъб”, Америка разбра, че руснаците просто очакват на мушка някой самолет, който ще има глупостта за навлезе в Сирия от турска страна, за да им олекне на душите като го свалят.

Не за друго, ами за да се уравновеси ситуацията, т.е. да се преметне и затвори страницата с историята около Су-24.

Да, Русия показа, че трябва да свали турски самолет и това го разбраха всички.

Това ще е нещо като разчистващ душевността фойерверк. Така Русия ще може създаде още малко жега на Турция, но поне ще може с гордо лице в бъдеще да общува с нея. Защото на този етап Русия въобще не иска да погледне към Турция. Тя е зачеркната за нея. Защото не е получила реванш.

Когато Русия свали турски самолет, инцидентът ще бъде изчерпан, както се казва.

Световната общност ще си отдъхне и дори ще влезе в положение и няма да рови. Ще каже само «Хм» на дипломатичен език. И ще последва точка.

Т.е. Ердоган, ако е умен, ще пожертва един самолет и 1-2 пилота, да ме прости Господ.

За да вкара в нормалното русло отношенията си с Москва.

Сега за психологията на днешната ситуация.

Както вече казах по-горе, американските летци са свикнали да работят в условията на господството си във въздуха.

Всяко излитане на пилот на Щатите към Сирия носи гаранция за живота му още преди излитането. Вероятността американски самолет да бъде свален, ако случайно го вземат за турски, обаче, вече съществува. Това важи за всеки полет.

И, ако по-рано, работейки над територията долу, пилотът е бил нещо като цар-господар и почти Бог (спомнете си как вършаха над Югославия, като в компютърна игра), то сега вече е налице огромен психологически натиск върху летците. Всеки път.

Ако излетят, започва нещо като руска рулетка. Или ще гръмне, или няма да гръмне. Ако първия път не гръмне, нищо не се е разминало, защото рулетката продължава. И не се знае кога ще каже звучно Бум.

Още веднъж да повторя – при всеки полет в Сирия пилотите на ВВС на САЩ превъзмогват себе си, собствения си психологически дискомфорт.

А човек лесно изпада в дискомфорт, когато учеща между очите си дулото на зареден пистолет.

Дали ще се отрази това горното на психологическото състояние на летците?

Къде ще отиде бойният дух на американските пилоти?

На майната си ще отиде.

Ако някой това горното не го вярна, да види резолюцията, която вчера прие ООН.

В нея всичко, което каза Русия, бе прието от ООН.

Що се отнася до османците, и те знаят, че в момента тече операция “зъб за зъб”. И знаят, че операцията е справедлива. Т.е. това вече ги поставя в кофти психологическа графа – знаят и осъзнават вината на комнадването си, ерго, и своята вина.

А когато човек се чувства виновен за нещо, той често е в психологическа ЗАВИСИМОСТ от обидения. А щом си в зависимост, не действаш трезво, нали така…А когато един пилот не е трезв психологически, по-добре да не излита, защото ще прилича не на пилот, а на балерин върху ски-писта.

Турските пилоти също знаят, че всеки техен полет ще бъде нещо като  полет на камикадзе с билет директно към Аллах.

Вероятността турски самолет в тази ситуация да прелети под мушката на руснаците и да НЕ бъде свален – е напълно нулева.

Пистолетът е прицелен точно в десятката – в челото.

Разбира се, че руснаците не са изверги. Но и в тази ситуация има нюанс.

Защото винаги има изключения от правилото.

В случая изключението може да е следното – изстрелът да не е точно в десятката, а малко по-настрани. Тогава пилотите няма директно да отпътуват с асансьора към Свети Петър, а непобедимата натовска група от тренирани богове-пилоти може случайно да се превърне в инвалидизирана група.

Случват се такива жестоки неща по време на война, да.

Тогава за инвалидите, които не стават за нищо друго, освен да проточват слюнки от безсилие, ще трябва да отговарят техните им политици.

Мерси за вниманието.

Беше малко брутално, м?!

Да ме простят всички земни и вселенски богове.

Не на НАТО!

Защото те са причината от хората да се проточват слюнки.

Петя Паликрушева

Един отговор на “ЗА ГОСПОДСТВОТО ВЪВ ВЪЗДУХА

  1. Всъщност, дискомфорт щатските пилоти ще изпитват вече просто поради самия факт, че някъде там долу има руски ракети – съвременни, безкомпромисно точни, съвършени. Ако има нещо, в което руснаците да са истински добри, това е именно ракетната им техника.
    В тази връзка, не е вярно, че над Югославия натовците са изпитвали комфорт. Имало е много повече от два самолета свалени – това, което може да прочетете в съмнителни (контролирани и заинтересовани) източници като Уикипедия не отговаря на истината.
    topwar.ru/15180-poteri-nato-v-yugoslavii.html
    Щатците и тогава са знаели, че играят на руска рулетка. Просто разликата е, че докато над Югославия барабанът е имал една пълна дупка, над Сирия има една празна…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s