КИТАЙ: ДЕЙСТВИЯТА НА САЩ СА СЕРИОЗНА ВОЕННА ПРОВОКАЦИЯ

Китай 5-things-thatll-offset-all-of-the-bad-economic-news-out-of-chinaДействията на САЩ са сериозна военна провокация, която усложнява ситуацията в Южно-Китайско море и може да доведе до милитаризация на региона. Това съобщи Министерството на отбраната на Китай.

На 10 декември рано сутринта два американски стратегически бомбардировача В-52 без разрешение са навлезли във въздушното пространство на Китай близо до острови и рифове от китайския архипелаг Нанша. Въоръжените сили на Китай са следили действията на американските военни самолети.

Китайската войска е била поставена в състояние на повишена бойна готовност. Китай е предупредил американските военни самолети с цел тяхното съпровождане извън въздушните граници на Китай.

Както съобщиха от Министерството на отбраната на Китай, САЩ постоянно изпращат военни кораби и самолети в морската акватория и въздушното пространство на Южно-Китайско море с цел демонстрация на сила и създаване на напрежение.

Приближаването на американските стратегически бомбардировачи до въздушното пространство близо до съответните острови и рифове от китайския архипелаг Нанша  заплашват сигурността на войските и обектите в Китай, както мира и сигурността в региона.

Призоваваме САЩ незабавно да предприемат всички необходими мерки за недопускане повторението на подобни опасни инциденти, които са във вреда на отношенията между въоръжените сили на Китай и САЩ, отбелязаха от Министерството на отбраната на Китай.

Пред лицето на провокацията от страна на САЩ китайската армия ще предприеме всички необходими мерки за охрана на суверенитета и безопасността на страната, за защита на мира и стабилността в региона, подчертаха от Министерството на отбраната на Китай.

Един отговор на “КИТАЙ: ДЕЙСТВИЯТА НА САЩ СА СЕРИОЗНА ВОЕННА ПРОВОКАЦИЯ

  1. В случаите, когато Северна Корея заплашва, крещи и пръска плюнки, Китай стеснително издава своето поредно „предупреждение“… (Даже има един такъв лаф: „Китай вчера издаде своето 1325-то последно предупреждение“…)
    Странна разлика в реториката. Явно, даже и азиатците не са еднакви, а си имат всеки свой особен стил… Трябва само да ги познава човек, иначе нищо чудно да се обърка, какви сигнали му подават. А оттам, една крачка остава и до белята.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s