КОЙТО ВАДИ НОЖ ДРУГИМУ, ОТ НОЖ УМИРА

9 май vladimir-putin-dia-da-vitoriaЗащо Ердоган не се извини за сваления Су-24

След инцидента със сваления Су-24, руското правителство бе принудено съществено да преосмисли отношенията си с Турция. Без всякакво съмнение действията на турския президент Ердоган могат да се оценят като враждебни, но, според турските медии, това му поведение съвсем не е изненадващо.

Оказва се, че президентът на Турция си е човек на конфронтацията. Изпокарал се е с де що има лидери около него и далеч от страната. В Турция са арестувани генерали, журналисти, Ердоган не спира да изтребва кюрдите, наложил е почти пълна цензура в турските медии и т.н.

И не за първи път Ердоган е търсил конфронтация с Русия, както твърдят някои остатъци на свободното слово в Анкара.

Прелетелият около сирийско-турската граница руски самолет просто се е оказал в точното време на точното място.

Ероган е изпечен лъжец, което може да се види от ухиленото му лице при старта на “Турски поток”, когато тотално е в образа на султан Сюлейман при вида на златокоси девици.

Ердоган промени позицията си по отношение на Москва буквално от момента, в който излетя първия самолет на Русия в Сирия.

Защо си промени позицията?

Защото турският “султан” си има свои планове за сирийския конфликт.

А появата на руската авиация в Сирия не влиза в плановете му.

Президентът на Турция още от първите дни на катастрофата в Сирия се опитва да свали Башар Асад. Но Русия зачеркна и тази му тънка мисъл, при това с дебела черна черта. Т.е. Русия зачеркна империалистическите напъни на Анкара.

Интересно е следното: историята със Су-24 се случи точно тогава, когато Франция реши да се присъедини към Русия в борбата срещу Ислямска държава. А това сътрудничество можеше да доведе до създаването на НОВА международна коалиция, начело на която да застане Русия.

Това буквално би дискредитирало Турция в сирийския конфликт. Т.е. би я изхвърлило на бунището.

Затова Ердоган бе поставен в ъгъла, в резултат на което той протегна ръка към най-първосигналния метод, за да влезе отново в играта – заповяда да свалят руския Су-24.

Да, зловещ метод. Но нима някой е очаквал нещо друго от човек, когото в собствената му страна наричат “бясното куче”?!

Така Ердоган се надяваше да провокира Русия и тя да направи ответен удар, въвличайки се във война с НАТО, което би изместило сирийския конфликт вече на ВТОРИ ПЛАН.

Но Русия не се поддаде на провокациите. Москва запази разума си и въведе срещу Турция най-лошото, заради което болшинството трезвомислещи турци ще плюят с удоволствие върху собствения си “султан” – въведе икономически санкции.

Нали знаете какво значи на турчин да му изпразниш джоба, ако се е трудил за стотинките в тоя джоб доста, м?! Знаете.

Хубаво.

Е, точно това направи Ердоган с турския народ днес – измъкна им стотинките от джоба. Стотинки, припечелени с тежък труд.

Е, сега Ердоган почти няма време да мисли за Сирия.

Защото вниманието му е обсебено от истерията да запуши дупките, които Русия отвори в икономиката на Турция.

Защото със зеещи дупки Титаник започва да потъва.

Затова, драги политици, никога не забравяйте народната поговорка, за да не бъде тя последното нещо, което ще чуете преди да ви свалят от власт:
”Който вади меч другиму, от меч умира! “

Петя Паликрушева

 

Един отговор на “КОЙТО ВАДИ НОЖ ДРУГИМУ, ОТ НОЖ УМИРА

  1. Съгласен съм с Петя! Само че конкретно тази работа, със свалянето на руския самолет, беше малко по-сложна. Тук има и една много дебела щатска следа. Не трябва да се забравя за баш-бабаита зад океана. Нищо не става без неговото знание и одобрение. А понякога – всъщност, даже най-често – става по негова инициатива и по негов сценарий. Фашингтон доверява на васалите си най-много ролята на режисьор, и то добре контролиран. Не мога да повярвам, че тук става въпрос за някаква солова акция на Пърдоган. Какъвто и да е безумец, колкото и да е покровителстван и гален от ФАЩ. Все пак, Турция е силна държава, ценна за НАТО, много влиятелна, но все още не е неоспорима регионална сила. (Пърдоган тепърва се опитва да я направи такава.) Ако във Фашингтон не беше преценено, че инцидентът ще им бъде полезен (или даже нужен), Пърдоган нямаше да посмее да направи каквото и да било.
    Всъщност, и досега не е известно със сигурност кой действително свали руския Су-24 и как точно. Официалната версия може да се окаже с някои… хъм… важни нюанси. Твърде много лъжи и конспирации изпълниха политиката напоследък. А тук става въпрос именно за политика. Турците, освен всичко друго, са и изпечени лъжци и интриганти – въпреки, че има още много да се учат от краварите… Лъжата, интригата, конспирацията във ФАЩ са рафинирани до степен на висш пилотаж.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s