ТРЪМП РАЗКОСТИ ПОЛИТИКАТА НА САЩ В БЛИЗКИЯ ИЗТОК И ПО СВЕТА

Доналд Тръмп ereАмериканците бавно и постепенно започват да осъзнават, че ги мразят по целия свят, не само в Близкия Изток.

Републиканецът Доналд Тръм най-накрая бе осенен от блестящата идея, че не трябва да се произнасят приповдигната и почти безумни речи за американското превъзходство, а трябва да се стъпи здраво на земята и да се изрече истината право в очите.

Колкото и после да те засърбят самите тези органа за виждане и ориентация в действителността.

Легендарните приказни повести на Хилъри Клинтън, на Барак Обама и на цялата останала плеяда от американски оратори и кандидат за президенти или губернатори доведе САЩ не до възход, а до падение – блъсна света и му поднесе една непреставаща и кръвопролитна война не само из цяла Сирия, на и почти из всички арабско-пролетни държави.

(конфликтът в Украйна в случая е на ниво “арабска пролет” (т.е. «цветна революция»), колкото и това да не се харесва на управляващата там хунта).

Интересно е следното в задокеанската империя: как с приближаването на изборите започва все по-силно да се забелязва пълен разкол в мненията на демократическата и републиканската партии.

Към разкола не се вмества Хилъри Клинтън, която е нещо като “тежката ястребова артилерия” сред партията си. За да се отплати на спонсорите си, тя доказа, че е в състояние не само да се прави на ястреб, ами дори да прости пурите на мъжа си. Където и да са напъхани те.

В президентската надпревара този път има само един интересен човек. И това е Доналд Тръмп. Той е републиканец. Но изявленията му карат да се срамуват дори демократите – защото така, както той, би трябвало да говорят те.

Тръмп буквално отвя демократите и ги изпрати в девета глуха по отношение на партийните им уж каузи, които би трябвало да произтичат принципно, на изначално ниво.

Доналд Тръмп заяви публично това, което не се осмели да каже никой преди него.

Той нарече съперницата си Хилъри Клинтън “убийца на стотици хиляди хора”.

Тръмп вдигна рейтинга си с това последното изявление до небесата, надявам се.

А и така даде на самия себе си още по-голяма свобода – да разобличава докрай външната политика на САЩ.

Дано американците най-после тихичко да са започнали да осъзнават, че тях ги ненавиждат практически всички народи по света, не само целия Близък Изток.

Доналд Тръмп застави гражданите на Щатите най-накрая да включат мозъците си в мрежата, а не сляпо да вярват в красивите и приповдигнати речи на избраниците на олигархията си, че те са богоизбраните.

“Ние направихме извънредно лоша услуга не само на Близкия Изток, но и на цялото човечество. Убиват хора. В името на какво?”, — попита Тръмп по време на неотдавнашните телевизионни дебати претендентите си.

Тръмп натърти дебело, че външната политика на САЩ е довела до “абсолютен бардак” (с това за равенството между политиката на САЩ и бардака бих добавила, че Тръмп явно ми чете бруталните мисли :)), слагайки началото на дестабилизацията на целия свят.

Целият този хаос можеше въобще да не се случи, ако някои хора не бяха отворили ей такива големи усти, за да глътнат целия свят…

Струва си  да отбележим, че ако се гмурнем в миналото, в историята няма да се намери нито един пример, който да ни убеди, че намесата на САЩ където и да е по света, е довела до каквото и да е процъфтяване.

В бардаците не поднасят цветя.

Там продават плът за пари.

Така и с политика на САЩ — вони.

Петя Паликрушева

Един отговор на “ТРЪМП РАЗКОСТИ ПОЛИТИКАТА НА САЩ В БЛИЗКИЯ ИЗТОК И ПО СВЕТА

 1. Само да не вземем сега пък да идеализираме Тръмп!… Той самият е един типичен свръх-богат кравар, авторитарен, даже тираничен и империалистичен, служещ на Мамона… С морален профил, типичен за подобен персонаж…

  Но има два възможни варианта. Или Тръмп действително ги мисли тези неща, достатъчно е богат, за да не позволи да бъде купен от щатския „елит“ и наистина има намерение да води независима политика, в някаква друга посока, различна от досегашната… Тогава собствената му партия ще го шкартира. Няма да го излъчат като свой кандидат. Нали партията провежда все още свои вътрешни избори? Популярността, която Тръмп е спечелил за републиканската партия ще бъде запазена и просто прехвърлена върху друг кандидат. Ако въпреки това билдербергерите не успеят да попречат на Тръпм – ако той бъде излъчен от републиканците и даже успее да стане президент, то тогава го чака съдбата на едно известно щатско политическо семейство… Но политиката, за която сега говори, няма да бъде допусната. Така или иначе.

  Втори вариант – Тръмп ВЕЧЕ е купен и още отсега дрънка демагогии и популизми – това, което новите му кукловоди са го научили, за да се харесва на плебса и да отговаря на новите настроения за „промяна“. Щатската тълпа е във възторг… Избира го, и… опа! – изненадааааа!… Оказва се, че Тръмп с нищичко не е по-различен от Буш, да речем. Хайде, от Буш старши, в по-добрия случай… А даже и по-лош: марионетка, говореща глава. Ха-ха-ха…

  Всъщност, най-добрият кандидат-президент е Ранд Пол. Именно той би бил може би, единственият несистемен президент, в състояние действително радикално да промени нещо в щатската политика. А от Тръмп е излишно да се очаква нещо подобно. Не го казвам, защото Пол е от републиканците, а не е от демократите. Пет пари не давам за тези фалшиви щатски „партии“, те нямат никакво значение, освен за театър и да водят овчелюдието за носа…
  Но на Пол рейтингът му е към момента някъде ~2.5% – на такива като него, толкова им отпускат билдербергерите и „световният елит“. Не, че не можеха да го пуснат да се издигне и до 10-тина процента поне… Но пък знае ли човек? Такъв страх ги тресе илюминатите, че се пре-пре-пре-застраховат…

  Накратко, ако си мислите, че у нас има изборни манипулации и фалшификации, запознайте се със щатската изборна система! Ще ви се откачи ченето. Там конспирациите и манипулациите започват още много преди самите избори. А завършват, ако трябва, и с методите, по които на времето Бушменът „спечели“ срещу Ал Гор…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s