FRANKFURTER ALLGEMEINE: ВИЦЕ-КАНЦЛЕРЪТ НА ГЕРМАНИЯ ИСКА “СЕВЕРЕН ПОТОК-2”

Северен поток 2 2eВице-канцлерът на Германия Зигмар Габриел държа реч в защита на “Северен поток-2”, независимо от твърдата позиция на Европейския съюз по този въпрос, съобщи Frankfurter Allgemeine. Вместо демонстрациите на Брюксел, трябва да се взема пример от Москва и да се търсят конструктивни решения, подчерта немският политик.

“Германия е заинтересована от “Северен поток-2”. По този въпрос сме на едно мнение с госпожа канцлера”, — заяви Габриел.

Според него, проектът е крайно важен за Франция и другите страни от ЕС.

Немският политик, обаче, отбеляза, че за реализацията на новия газопровод, Москва трябва да изпълни редица политически искания.

На първо място, Русия трябва да “продължи да транзитира газ в достатъчен обем през Украйна и след 2019 година, за да гарантира надеждността на енергоснабдяването на Източна Европа”.

Москва е готова да направи тази стъпка и “търси конструктивни решения”, — подчерта Зигмар Габриел. Според немския политик, Брюксел трябва да се откаже от “демонстративните боеве” и да направи същото.

Един отговор на “FRANKFURTER ALLGEMEINE: ВИЦЕ-КАНЦЛЕРЪТ НА ГЕРМАНИЯ ИСКА “СЕВЕРЕН ПОТОК-2”

 1. Е, има си хас! Немският интерес – преди всичко, нали така?…
  Дойчланд, дойчланд юбер алес!…

  Един вид, тяхната позиция е такава:
  Може да сме васали на ФАЩ, може формално да сме подчинени на брюкселската администрация, но в края на краищата, не сме ли ние по-горни от всички останали в Еврейопейския съюз? Не трябва ли, прочее, за нас – свръх-хората, да важат други правила, а не като тези, за презрените непълноценни полу-хора от колониите, обречени на унищожение и изяждане (като онази курешка „България“, да речем)? Дето само ни ядат парите (тъй де, да речем, че те ядат нашите, а не обратното), а пък не искат да ни се подчиняват? Били сме в ЕС всички равни – ха-ха, какъв майтап…

  На онези български курешки може и даже трябва да им се спре газът, защото така искат нашите началници от Фашингтон и брюкселските бюрократи. Но ние, о, ние! – ние трябва да получаваме руския газ! При положение, че във Фашингтон напълно искат да отрежат Европа от него, именно в това се изразява, ако искате да знаете, нашата енергийна диверсификация!…

  Ще наречем този проект… хъм… „търговски“, а не „национален“. И готово, заобикаляме изискванията на Брюксел – един вид, чисти сме, какво искате? А ако българите поискат да опитат нещо подобно, просто ще ги размажем и готово, а-ма-ха! Не е едно и също орел и фъшкия – което е разрешено на Зевс, не е позволено на бика!…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s