ZAMAN: ТУРСКИТЕ КУРОРТИ СЕ “ТРЕСАТ” ОТ ЛИПСА НА РУСКИ ТУРИСТИ

Ски Турция -2Зимните планински курорти в източна Турция понасят сериозни загуби от хладните отношения с Русия. В някои региони лисват значителна част от традиционните руски туристи. Същите проблеми има и в летните туристически центрове, например в Анталия, съобщи турското издание Zaman.
Кризата в отношенията между Русия и Турция засегна много сектори в турската икономика, в това число и курортите в зимния туризъм, съобщи от Бурса кореспондентът на Zaman. Представители на отрасъла твърдят, че в региона Улудаг вече са отменени една четвърт от поръчаните по-рано от руснаци почивки.
Туристите от Русия стават все по-малко и заради западните санкции към Москва, а неотдавнашният конфликт с Турция само наля масло в огъня, твърди изданието. Според специалистите, проблемите между държавите са ударили сериозно Турция – в летните, а и в зимните й ски курорти, например в Улудаг.
В Паландокен, който се намира в региона Ерзурум, твърдят, че загубите на местните хотели са достигнали 300 милиона долара – руснаците са отказали 90 % от планираните по-рано почивки.
Запитаните от Zaman работници в хотелите твърдят, че се стараят да заменят руските туристи с такива от арабските страни, но възможностите за настоящата година вече са изпуснати. Чартърите в тази част на Турция се осъществяват само от Иран.

Един отговор на “ZAMAN: ТУРСКИТЕ КУРОРТИ СЕ “ТРЕСАТ” ОТ ЛИПСА НА РУСКИ ТУРИСТИ

  1. То, това, дето турските курорти страдат (чак се „тресат“, видите ли) от липсата на руски туристи, мен може само да ме радва. Но ме боли, че нашите, българските (!) курорти се оказаха в същото положение. И цялата ни икономика барабар с курортите беше изтърбушена в угода на щатските (и всякакви други иноземни) кръволоци. Яростно плюем по Русия, докато само тя може да ни влее малко животец. А в същото време, да речем, дисциплинирано плащаме огромни сметки, за да пълним гушите на щатските ТЕЦ-ове, на чешките и австрийски ЕРП-та и на нашите „родни“ ВЕИ-бандити (инсталирани по команда от Брюксел и Фашингтон).
    Така е, защото нашите политически бидета (гъзомийни подлоги) без никакви военни действия ни докараха точно до там – до тотален крах и отчайваща мизерия. Турция поне води някаква, може би глупава, може би губеща, но все пак, поне НЯКАКВА осмислена национална политика. Докато ние просто мълчаливо си подлагаме вратовете за колене. И толкова.
    Та, според мен, за нас самите трябва да мислим повече, а не за турците! Тях, турците, кучета ги яли… Ама ние ТУКА умираме от бедност! Някой случайно има ли някакво намерение да предприеме нещо по въпроса – каквото и да е?…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s