За ИД (турския наркокартел), каптагона и ГЕРБ

Роско Русия 90_nВсички вече чухме за ролята на Турция в търговско-религиозната“афера” Ислямска държава.

И със сигурност всички сме убедени, че нефтът е само малка част от “стокооборота”, който се върти в онези географски покрайнини. Както се оказва, Турция се намира в превъзходно географско положение, което й предоставя възможността да бъде нещо като посредник между Ислямска държава и външния свят.

Контрабандата на нефт, на други природни ресурси, контрабандата на културни ценности, отвличането на хора… – това е само част от списъка. Но все още никой не е казал и дума за сирийския памук, който абсолютно безпроблемно се стоварва в Египет през Турция.

Списъкът продължава да се попълва. Буквално преди дни в ООН заявиха, че терористичната организация произвежда най-опасния наркотик “каптагон”, който трансформира бойците-ислямсти в  агресивни човекоподобни. Разбира се, че го произвеждат не само, за да гълтат по едно хапче преди бой, но главно, за да го продават с цел натрупване на печалба.

Въобще, голяма търговия завъртя тая Ислямска държава.

Което и бе една от целите при създаването й, апропо.

ИД се изхитри да направи и още нещо в името на печалбата: увеличи маковите полета в региона – т.е. увеличи се производството на опиум и хероин.

Има и още: терористите са въвлечени с двата крака, както се казва, в препращането на наркотици в Европейския съюз през Турция.

Килограм хероин в Турция струва от 5 до 7 хиляди долара. В по-далечните земи, в Европа, той вече струва 30 хиляди долара. Разбирате за каква разлика в цената става дума, нали?

ИД доставя половината от общия обем хероин за европейския континент. Доходите на ИД от наркотрафик са в рамките на 500 млн долара.

Маршрутът на афганистанския хероин минава през Ирак, Турция и балканските страни, за да стигне до Европа.

Опиумът се преработва в хероин главно в турски лаборатории, а едва това, вече в пречистен вид, той заминава за Европа.

В България никой не говори за това, а пътят на хероина минава точно през милата родина.

Знаем защо не се говори. За да не ни закрият предаванията по радиото, както се казва образно. И недвусмислено.

После да не се чудите защо на простестърите им идват такива безумни мисли от рода на: “да свалим Системата, като самата ТЯ стане наш донор”.

Всъщност, по отношение на т.нар. глистеви протестъри, те няма нужда извънорганично да се дрогират, стига им природното предразположение към безумни умотвърдения…

Така е и с турците на Ердоган, Турция се бори с ИД чрез лаборатории, чрез лагери за идиловци, чрез болници за ранени „герои“ на исляма, чрез трасета за нефт, чрез с почти магистрала големина на арт-каналите от Ирак и Сирия към Западна Европа…

Много канали, много потоци, много реки и направо море от лесни и крадени пари.

И почти целият този поток се е проточил като мътна гомняна вода към Турция. Т.е. на една ръка разстояние от милата родина.

Извинявам се за „гомняна“, но лесните крадени пари не могат да попаднат в графата “потече златната вода” от Онази любима вълшебна народна приказка. В приказката няма точно такъв вид вода, защото народният гений не е имал шанса да се докосне до геополитическите театри и машинации. Затова в момента терминологията около въздействието на тези няколко вълшебни видове води се наложи да бъде осъвременена. Така измислих за съвременната приказва термина “гомняна вода”.

С една дума, ако видите някой протестърски или министерски “КИБОРГ”, т.е. човек със странно-облещен поглед и с безумни предложения относно ваксини или други подобни държавни дела (т.е. държавни гафове), да знаете, че „хапчето“ е дошло с бързия влак от Истанбул 🙂

Като написах Истанбул, та се сетих за горкия „героичен“ неоосманист Местан, когото другарят от Държавна сигурност Доган вчера навря в тъмния ъгъл на изтритата с гумичка за хартия политическа даденост. В превод на горенаписаното – Доган изпрати Местан директно в песента „Събуди се юнак балкански и отвя с два замаха селския ага с маането“.

Искам да кажа, че дори не извади калъчката.

Така се прави, другари, когато дръгливото магаре реши да се престори на легендарния кон-шарколия на Крали Марко, се появяват хората, на които Народната република им даде мозък под черепа. За да ги вкарат в ж.п. линията, щото се правеха преди това на вършачка из родните поля и камънаци…

А не може да вършееш, когато от държавата ти е останало само камънак.

Така „литературното“ магаре, когото другарят Доган дипломатично нарече не в прав текст „пета колона на Турция, вече се сети да се погледне в огледалото и да осъзнае, че освен къчове във въздуха, не е способно да направи нищо друго…

Да, геополитическият проблем носи името Ислямска държава. На пръв поглед.

Или ДАИШ, както казват министърът на външните недоразумения Митов и президента Роско.

Стига с това ДАИШ, EС и НАТО, бе, КИБОРГИ!

Спрете каптагона!

Че ще се появи още някой „другар“ от славното ДС и ще ви стовари резила цял народ да види как само мятате къчове пред смутения поглед на българската търпелива синева.

Петя Паликрушева

Един отговор на “За ИД (турския наркокартел), каптагона и ГЕРБ

  1. Ха-ха, много забавно…

    Да, вярно говори Петя. Само бих я попитал: а когато Сидеров тръгна да разобличава наркомафията в България, някой поне една добра дума каза ли за него? Повтори ли поне една дума от това, което чу? Хайде, да оставим това – поне замисли ли се малко?… Мъъничко поне?…

    Да, може би Сидеров не е спасение за България, защото няма данни за истински лидер. Максимум става за площаден оратор и за журналист, но лидерът освен това трябва да бъде и далновиден мениджър, и мъдър стратег, който умее да работи с хората, да разпределя задачи и отговорности и да търси сметка от подчинените… Е, какво да се прави. Такъв си е той Сидеров, опитва се еднолично да огрее навсякъде. Горд е до спукване, а това не му помага. И на нас не ни помага. Партията му е като някакъв негов едноличен придатък, като израстък на задника му. Е, какъвто Бог го е пратил на земята – такъв е. Идеални хора няма. Няма и по-идеална мишена от него за провокации и компромати. Сам си го прави и никога няма да се научи – а може би даже си мисли, че има полза от такива скандали?… Толкова по-зле.

    Но поне ЕДНА добра дума никой ли няма да каже за делото му, за разследванията му, за шумотевицата, ако щете, която вдигна?… Напразно ли се пъна човекът?… Малко ли истини изнесе? За наркотици си говорим! Ето, въпросът е поставен на масата. И то, целият въпрос – с доставките, снабдителите, организаторите, покровителите, пласьорите, от източника, даже до самите потребители… И никой не иска за вземе отношение. И не защото темата е лоша или няма какво да се каже. А защото трябва да се спомене за този човек, за когото някои ни внушават, че е смрадлив, омразен и презрян тип, за когото е безумно срамно (!) даже да те хванат че си МИСЛИШ (!), а па камо ли да говориш за него – еле пък, С него… Бъррр…

    Само да попитам: а случайно да ви идва на ума, кой (#КОЙ) разпространява това внушение, кой насажда това отношение?… Ако не знаете – питайте… Може би, имената на тези хора, или на техните медии и др. организации, нещо ще ви подскажат?…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s