Преди и сега

За 45 години социализъм населението на България се увеличава с 35 %. За 26 години капитализъм то намалява с близо една трета – толкова страшен е геноцидът на обществото, в което живеем.
В СССР между 1926 и 1937 г., т.е. по времето на Сталин общата численост на населението нараства с 15 млн., което е като проценти растеж по-висок отколкото в Германия, Франция, САЩ. Това се само за 10 години, когато се правят тези преброявания там.
У нас за четвърт век реставрация на капитализма, за която с крясъци „демокрация“ и „кой не скача е червен“ крещеше антикомунистическата паплам 2.5 млн. умряха, бяха убити или избягаха, където им видят очите. Затова тежко му на този, който е бил обект не на Сталин, а на капитализма, към който с крясъци като варварска орда, разрушавайки всичко ни доведоха днешните български антикомунисти, седесари, лъжедемократи, реформатори и всякаква подобна чужда агентура и неоколониална паплач.
За периода 1939 – 1989 селскостопанската продукция на България се увеличава с 265%. А за периода 1990 – 2008 селскостопанската продукция намалява с 630%: През 1990 България произвежда 846.100 тона домати, през 2008 – 134.000 тона домати (Източник: Дирекция „Агростатистика“ към МЗХ).

През 1960-те и 1970-те България е на първо място на глава от населението по добив на домати в Европа. През 2014 г. България е на четвърто място в света на глава от населението, по износ на благородни метали, от което България получава 0,7% от печалбата на чуждестранните „инвеститори“ („Дънди Прешъс Металс“).
През периода 1945-1990 на територията на България няма руски окупационни войски. След 1990 г. България отпърво негласно дава плацдарм за самолетите на НАТО да бомбардират Югославия, поради отказ на Гърция, която е член на НАТО. А от 2006 година България вече официално учредява (окупационни) военни бази на САЩ на територията си.
Затова истински страшното е да си обект на днешния бандитски капитализъм, който доведе до геноцид България – геноцид, какъвто не е имало в историята.

Русия 0_n

11 отговора на “Преди и сега

 1. Замислих се за първи път върху факта „за 25 години България е срината ТОТАЛНО“ от друга гледна точка. Явно нещо и преди е куцало или не е функционирало нормално, за да се случи тотален срив. Далеч съм от мисълта, че не е имало и „помощ“ от изток, запад, югоизток и оттатък запад. Но благодаря на постващите за материала за размисъл. Светкавицата беше навреме уловена.

 2. Всъщност, не мога да не отрека, че този тролчо („Алекс“) съзнателно или несъзнателно, поставя 1-2 много добри въпроса.
  И те са:
  1) „само хленчим“ (разбирай, „нищо реално не правим, за да променим нещата“)
  2) „не мотивирате хората“.
  Явно тролчо има предвид – обезсърчавате ги хората, не ги мотивирате един вид, да се спасяват поединично… но аз ще променя малко неговото послание.
  Да, не ги мотивираме, но за друго. Не ги мотивираме достатъчно, за да променят ситуацията в обществото, да променят системата – така, че да се спасим всички. Мислим си, че като говорим истината, тя автоматично ще настрои хората за борба. Естествено, не самотна борба на отделния човек сам за себе си, а на всички заедно – за едно по-добро общество. Но може би тук грешим. Може би, не е достатъчно да се говори истината. Трябва и нещо повече.
  Впрочем, това е типично е за българите – да бъдем пасивни дърдорковци и многознайковци. Дето, не можеш с вила да изкараш задниците им на улицата. Освен в случай на пожар, но даже и тогава е доста трудно. Просто се чудя на Левски, как е успял да подготви Априлското въстание така, че да избухне даже и след смъртта му.
  Явно, някои хора имат нужда от повече надежда. Нужни са им предложения за нещо конкретно. Имат нужда да им се помогне с организиране на някакви конкретни действия, или с предложения, как да се спретне организация… Нужни са им ясни, конкретни и достижими цели. Такива са младите, те предпочитат действието. А ние нищо не им предлагаме. Затова възприемат нашите статии като голо „хленчене“. То не е такова, разбира се. Истината е нужна. Но може би трябва да пропускаме между редовете и нещо повече, а който иска и може, ще го улови…

 3. Защо намесвате политика от преди 100 години със сега? Сългасни сте с това, че светът е различен от преди, но приемате промяната в света избирателно. Само лошото. Англия, Франция разкъсаха държава така, защото си избрахме грешните съюзници във войната. Така става като губиш, все пак е война. Само хленчим. Геноцид имало. Цялата причина заради, която хората напускат е заради такива статий, които изопачават проблемите и унищожават какъвто и национален хъс ни е останал. Ох колко ни е зле, ох колко сме бедни. Ами размърдай си гъза и забогатей. Именно статии като тази, която впрочем е създадена единствено и само със скандално име за да привлече зрители, карат хората само да мислят за това колко са зле. Вместо да мотивирате хората да се образоват, да наблягате на наука и просвета, само казвате ох много ние гадно, капитализма е виновен. Хубавото на капитализма е, че сам си избираш житейския път по който искаш да поемеш. Явно на по-голямата част от българския народ му трябва някой, който да го дърпа за носа, иначе не може да свърши нещо полезно. Ебати тъпата статия.

  • Винаги забогатяването на някого е за сметка на обедвяването на мнозина.Вие явно не допускате,че може да има хора,които не желаят такова забогатяване и такава система. Вашето харесване на капитализма „Сам си избираш житейския път“, Ви очертава като егоист и като алчен човек. А ние избираме колективноста и солидарноста.Кое е по моралното???

   • Какво ти пречи да си солидарен в капитализма не разбирам? Да капитализма не те държи за рачичка до края на дните ти като соц-а. Аз под богат разбирам да имаш достатъчно пари, че да не се тревожиш за разходите си, а не цялата страна да мизерства на твоя сметка. Проблема с управниците не е проблем на системата, а в нас хората. Дори и в соц-а ще се намерят такива, които да крадат и всички знаем, че се е крадяло и в соц-а. Как иначе „хора на Живков“ караха Поршета по онова време.

   • Глупако, не са всички системи еднакви. Винаги има добри и по-добри, лоши и по-лоши. Това ,че ти си толкова тъп да не можеш обективно да оцениш достойнствата и недостатъците на различните системи, не пречи на нас да го правим. И за разлика от теб, полуграмотен недораслеко, имаме много по-обективен поглед върху нещата. Изчезвай, барабар с тъпите си клишета, с които си се нагълтал в либерал-демократичните оглупителни заведения или може би си получил като „подарък“ от соросоидните НПО-та.

  • Алексей, ебати и тъпия коментар дето правиш!
   За колко сребърника се продаде?
   Щото не вярвам да си Капиталист – освен бездушие, се иска и малко мозък!
   Заради такива боклуци като теб сме на това дередже.
   Братоубийци от алчност.
   Повръща ми се!

  • Alex, вероятно още учиш и си на готова СОФРА, което се
   познава по правописа. Статията констатира това, което
   само ако си преживял можеш да приемеш за възможно при
   СОЦИАЛИЗМА! Само за 25 години България е срината ТОТАЛНО! ПЪЛНА РАЗРУХА на селското стопанство и промишлеността! Ха сега кажи какво да се произвежда в държавата и какъв бизнес да се върти? НЕ САМО ТЪРГОВИЯ С ГРЪЦКИ, ТУРСКИ, ЕВРОПЕЙСКИ И ВСЯКАКВИ ДРУГИ, НО И СОБСТВЕНИ БЪЛГАРСКИ СТОКИ.
   Не може всички да са доктори, юрист и чиновници. Някой трябва и да произвежда. ИМАШ ДУМАТА!

   • Драги, пред теб е поредното лигаво софийско „копеуе“, което е научено да мисли за индивида от гледна точка на… индивида. (Освен ако не става въпрос за поредния отровен уеб-трол.) Тези ментални пубертетчета са завършени социопати. Те не могат да осъзнаят колектива, обществото по принцип, като единен, солидарен организъм. Научени са да мразят всяка необходимост от саможертва на индивида в полза на обществото, даже и когато е доброволна. Научени са да реват, че държавата трябва да им служи, а не те да служат на нея… Докато в същност процесът трябва да е двустранен. Няма как държавата да ти служи, ако няма достатъчно права, средства и власт. Но, за да не се допуснело едно очевидно нарушаване на равновесието човек-държава и индивид-общество, те съзнателно нарушават равновесието, само че… в другата посока! За да не се стигнело до диктатура на обществото над свещената им крава – индивида, проповядват пълна социопатия…

    Ето защо и този ти трънка за това, че сам си виновен за неуспехите си. Зле си, защото (ти лично!) малко си бил учил, малко си се трудил, не си бил активен, бил си мързелив… Трябвала ти една дива („конкурентна“) джунгла, в която всеки точи зъби и ножове против брата си. Така си щял да се мотивираш – да се вземеш в ръце и да „растеш“.

    Но, нищо чудно – освен, че са социопати, тези са и социал-дарвинисти (горкият Дарвин, сигурно се върти в гроба).
    Те никога не разсъждават как може цялото общество да бъде по-добре, а само как отделният човек може да се спаси поединично. Обществото щяло автоматично да се оправи, ако всеки сам си бил „намерел мястото в него“. Саморегулация, един вид – ха-ха, просто нема толкоз тъпи хора, чупят стрелката на глупомера…

    Бих му казал: алооо, овньо, не тези на нас! Ние знаем, че има колективни сили, и те са добре организирани, които мислят за обществото като цяло. И те съвсем не са индивидуалисти, въпреки, че не забравят и личния си интерес. Именно те движат обществото към ужасния му край, и планират овчите „мисли“ на такива като вас. Но се стараят да остават в сянка – невидими за овньовците. Те създават идиотските икономически и социални теории, на които дебилите като вас вЕрват. Пазарът сам бил регулирал икономиката! Най-добрата система е стихията! Също както и маймуната от само себе си (стихийно), в противоречие на всички природни закони, се самоусложнила чрез някакви случайни процеси и станала човек… Дебилизъм за олигофрени. Но той не е възникнал от само себе си, „спонтанно“, ха-ха… Дебилът по принцип има свойството никога да не забелязва този, който го е лоботомирал.

    Ей, вие, либерално-демократичните овце! Едни задкулисни хора и организации ви правят индивидуалисти, защото такива сте им удобни – понеже като такива сте безпомощни и жалки! Днес обществото не ви интересува, утре – държавата ви е враг, вдругиден – и родината е празна дума, а скоро и баща ви и майка ви за вас ще са „никои“. „Просто едни добри хора“, нали тъй – ето това е целта, така да ги виждате. Семейството е „взаимо-изгодно сдружение по интереси“, децата са скъпо забавление за мазохисти, родината е идиотски сантимент, отживелица от миналото, нациите – също… Политиката е „мръсна“ (не е за вас), икономиката „сама се оправя“… Страната няма нужда от вас – и тя сама да се спасява, кучета я яли… Нищо друго няма, освен търсене и предлагане, алъш-вериш, зъби и нокти, и „нека по-силният да победи“! – Ха-ха-ха! (Така се смее наистина силният, дето ви гледа отстрани и си глади дебелото шкембе. За него сте като едни забавни кльощави плъхове, които се гризат, за да докопат кокалчетата, дето им ги подхвърля.)

    Слава Богу, все по-малко са кретените, които вярват на подобни изгъзеци и ги възприемат на сериозно. Жалко, че младите посерковци-недораслеци, миличките ми те, с недоразвитите си полуграмотни мозъчета, са най-силно уязвими от тази отрова.

  • Ако не знаеш грешките от историята, глупако, обречен си да ги повтаряш! Ето затова се интересуваме от политика със стогодишна давност. Принципите, които действат в човешкото общество са едни и същи откакто има общество, а общество има, откакто има хора.
   Рядко се среща по-профанско и безумно виждане за геополитическите процеси. „Грешни съюзници“, „на война като на война“… А защо са били избрани именно тези съюзници? От кого са били избрани? Всички ли политически субекти („велики сили“) биха постъпили с България по един и същ начин? Ако има разлики – на какво се дължат те? И за какво ни говорят? Каква е нашата вина за решенията на Берлинския конгрес – както „вината“ на народа, така и на лидерите му?… Каква е разликата между геополитическата и геЙополитическата ориентация?…
   И между другото, не давай оценки, за които не си дорасъл. Нищо не знаеш за капитализма и социализма – нито на теория, нито като реална практика. Капитализмът не го виждаш ясно – въпреки, че ще ти извади очите. Нормално е, както казват руснаците, очи в очи лицето не се вижда… Явно живееш във виртуалния свят на пропагандата и лъжеученията. Затова не знаеш нищо за нищо – нито за реалния капитализъм на бате ти Боко Тиквоча, нито за т.нар. „реален социализъм“ на бай ни Тошо.
   Засрами се и се скатай, за да не се излагаш…

 4. БИЛО Е И ТОВА: БЪЛГАРИЯ ПО ВРЕМЕТО НА СОЦИАЛИЗМА СЛЕД 1980 г. Е НА ПЪРВО МЯСТО В СВЕТА ПО ПРОИЗВОДСТВО И ИЗНОС НА СВЕТОВНИТЕ
  /и капиталистически/ ПАЗАРИ НА ЕЛЕКТРО И МОТОКАРИ!
  КОСМИЧЕСКО ОБОРУДВАНЕ, КОСМОНАВТИ ГЕОРГИ ИВАНОВ…! „Безработни“ беше непозната дума! Заетост над 150 % на работа, в лично стопанство, младежите на бригади…Всякакви тържества 1000%, ако „сегашните“
  приемем за база 0,1% и ако някой изобщо може да забележи!?!?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s