БАНДАТА ПРЕСТЪПНИЦИ

Американският политолог и икономист Пол Крейг Робъртс нарече правителството на САЩ «банда престъпници». Правителството във Вашингтон, счита той, все повече напомня престъпна групировка. Всичко това е факт, защото САЩ непрекъснато потъпкват суверенните права на много държави, те са обзети от увереността в ръководната роля на собствените си закони и предписания за световната политика.

 

Бившият помощник на министъра на финансите на САЩ Пол Робъртс счита, че именно защото се базира на концепцията за собствената си излючителност, правителството на САЩ се превръща в най-многобройната престъпна организация.

 

Пол Крейг, разбира се, не е открил колелото, нито Америка. Той просто произнесе тези постулати в световната политика, които десетилетия се насаждат от САЩ върху всички континенти: поискаха да бомбардират Югославия и да я разбият на многобройни малки анклави, направиха го. Отчасти и поради пасивната позиция на първия руски президент Борис Елцин.

 

Решиха да окупират Афганистан — никой и нищо не им попречи да прехвърлят там американски войници. После решиха да влязат в Ирак — и влязоха, независимо от това, че химическо оръжие нито преди, нито след това така и не се откри там.

 

Америка не се интересува от Съвета по сигурност, нито от ООН. Общо взето може да се каже, че направо не им пука от тези две институции.

Членът на американския Институт за икономическа политика и негов основател Джеф Фо твърди, че терорът в Близкия Изток е предизвикан от намесата на САЩ там.

За последните 20 години САЩ имат зелена улица за каквито и да било действия. И това ги подтиква към много глупости, — счита съучредителят и директор на «Фонда за ефективна политика» Глеб Павловский.

 

Русия има значително по-малко възможности да прави глупости, твърди той. САЩ са свикнали да се намесват във вътрешните работи, да имат «клиенти».

Затова повече приличат на бога Марс, отколкото на миротворец с маслинено клонче. Не е ясно защо Обама стана Нобелов лауреат за мир, твърди Павловский.

САЩ не просто имат и допускат двойни стандарти. Ситуацията е по-лоша — те желаят еднолично да решават всички въпроси в световната политика и икономика. Така САЩ вече много години разнасят по света своите агресивни стандарти и установяват собствените си правила, без да обръщат внимание на конструктивните тези на експертите, правозащитниците, бизнесмените, политолозите, политиците, икономистите и обикновените мислещи хора.

 

Необходими са им «свежи» войни, нови експанзии и агресии.

Именно Вашингтон застави Париж да наруши условията на руско-френския договор за «Мистралите», подливайки вода на своя стратегически партньор. А после застави Европа, която и така се задъхва от кризата, да стъпи върху собственото си гърло — да въведе санкции срещу Русия, което влоши и без това тежкото икономическо положение на континента

 

Защо постъпват така американците?

С каква цел САЩ подхранват тероризма?

 

Защото зад гърба на марионетките в политика на Щатите стоят милиарди мръсни долари, които американците печелят на принципа «разделяй и владей».  Най-добре се печели в мътни води, затова собственоръчно подпалват световни конфликти. Цялото богатство на САЩ зависи от неговия военно-промишлено-терористичен комплекс, както се изразява журналистът от The Washington Times Брюс Фейн.

 

Необходими са им свежи войни, нови експанзии и агресия.

Що се отнася до «сивия» нефт от Близкия Изток, то американските политици и военни извличат изключително големи печалби от сирийския конфликт .

Наркотрафикът в Афганистан придоби небивали размери, когато там стъпиха американците.

Но това е тема табу за доста медии.

 

Въобще, всички, които не искат да се карат с американския хегемон, отдавна дадоха мълчаливото си съгласие върху тезата, че националните интереси на янките са цел номер едно за Земята и Вселената.

 

Военно-промишленият комплекс има огромна власт и трилиони долари, — твърди адвокатът Брюс Фейн. Според него, САЩ сами си търсят врагове по целия свят, подкрепят жестоки режими и правят война след война, което и довежда до появата на тероризма. Но американците, като щрауса, не признават факта, че всичките им мирни инициативи само увеличават международните рискове и пораждат нови и нови терористични реални заплахи дори за собствената си страна. Според американския адвокат, цялото еволюционно развитие на САЩ, започвайки от войната за независимостта и до наши дни — е само път на завземането, на подчинението, на завоюването и агресията, политика на окупацията, покоряването, узурпацията и присвояването на всичко, което може да се присвои.

 

«САЩ се стремят към власт точно така, както другите империи в миналото. Нахлуването на САЩ в други държави поражда врагове и тероризъм, но американците отказват да признаят това».

 

«Военно-промишленият комплекс има огромно благосъстояние от трилиони долари, невъобразима и неописуема власт и социален статус, които човек не може да си представи. Този комплекс се подхранва от вечните войни и измислени страхове, опасности и заплахи», — подчертава Фейн.

 

САЩ наистина считат, че те са единственият и неповторим ръководител на цялото земно кълбо, главният полицай и единственият полюс на силата.

Един отговор на “БАНДАТА ПРЕСТЪПНИЦИ

  1. Така е, но властта във Фашингтон също е марионетна… Да, те наистина са банда престъпници, но по-конкретно са предатели. Защото предават интересите на собствената си страна и на народа, за когото би трябвало да се грижат… И на когото би трябвало да служат. А за техните кукловоди нищо не се казва. Въпреки, че това би било даже още по-интересно.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s