В ПРЕСЛЕДВАНЕТО НА «ВРАГОВЕТЕ» ЕРДОГАН ИЗГУБИ ТУРЦИЯ

AK PARTI TBMM GRUP TOPLANTISIТерористичният акт и ожесточените боеве в юго-източната част на Турция свидетелстват за това, че мир и спокойствие в страната скоро няма да има. Президентът на Турция Реджеп Ердоган и неговите привърженици дават на проблемите съвсем просто обяснение — враговете, вътрешни и външни, са опитват да отслабят, да разделят и поробят Турция, пише Die Presse.

След терористичните актове в Истанбул премиерът на Турция Ахмет Давутоглу намекна, че правителството счита за виновни не само джихадистите, а «някой е използвал ИД в качеството й на «изпълнител», — заяви той.

В действителност политическото ръководство в голяма степен е виновно за това, че броят на огнищата на кризата в страната расте с всеки изминал ден. Ако правителството не може да признае този факт, по-вероятно ще е Турция да започне да се тресе още повече, пише изданието.

Преди година мирният процес с кюрдите беше един основните точки в политиката на Ердоган. Но, убеждавайки се в това, че опитите да се регулира конфликтът без кръвопролития предизвикват недоверието на турските националисти и водят до загуба на гласове за управляващата партия на Ердоган на изборите, президентът реши радикално да промени курса си. Той обяви, че мирният процес е стигнал до задънена улица и се разпореди да се засилят атаките срещу Работническата партия на Кюрдистан.

Успехите на РПК в Сирия също оскърбиха Турция и засилиха амбицията на турското правителство войната в съседната страна да се затегне. Анкара заплаши с това, че Асад ще бъде свален. В името на тази цел Ердоган оказва политическа и военна подкрепа на противниците на сирийския президент, колкото и съмнителни да са те.

Но мечтите на Анкара до момента се намират далече от реалността — пет години след началото на конфликта Асад както и преди се намира в президентския си стол, отбелязва изданието.

Дори ако не фокусираме вниманието си върху Сирия, турската политика в Близкия Изток вече отдавна е на дъното. Ердоган успя да влоши отношенията си с Ирак, Иран, Египет и Израел.

Кризата между Турция и Русия, която се разрази след инцидента със сваления Су-24 и продължава вече повече от два месеца, значително занижава шансовете на Анкара да запазят влиянието си в региона, завършва авторът на статията.

Един отговор на “В ПРЕСЛЕДВАНЕТО НА «ВРАГОВЕТЕ» ЕРДОГАН ИЗГУБИ ТУРЦИЯ

  1. Пърдоган че е болен в мозъка, това си е очевадно… Но по-интересно е това, че има световни (негови „съюзни“) сили, които вместо да го отпишат и да го изхвърлят на боклука, където му е мястото, напротив – включват го в своите планове… Лудите винаги са били интересни на юдео-англосаксонските манипулатори. Такъв беше Хитлер и те не пропуснаха да го употребят. Та може ли да пропуснат и днес този ислямски фюрер-грандоман, щом им се е паднал?…
    Накратко, Фашингтон хем се притеснява малко от него, хем пък не го изключва от сценариите си, а напротив, вгражда го в тях и при това му дава една от главните роли.
    Само по себе си бясното куче не е толкова опасно, както когато някой нарочно го държи, за да го използва срещу съседите си…
    Мръсната натовска банда, с ФАЩ в ролята на тартор, е по-страшна и от десет турции, сите с по пет Пърдогана в тях! Тя е естествената среда, развъдникът на такива чудовища като него.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s