РАЗУЗНАВАНЕТО НА САЩ ЗАПОЧВА ТЪРСЕНЕ НА РУСКИ АГЕНТИ СРЕД ПОЛИТИЦИТЕ В ЕВРОПА

агент 8Шефът на Националното разузнаване на САЩ Джеймс Клепър «e получил инструкции от конгреса на САЩ да проведе мащабен анализ на тайното финансиране на европейските партии за последните десет години», — съобщи Telegraph.

 

Американските разузнавачи ще трябва да установят, имат ли общо руските служби за сигурност към предоставянето на финансови средства на партии и фондове с цел «подриване на политическата стабилност», за агитация против ракетните програми на НАТО, а също за агитация срещу алтернативите на «монопола на руската енергетика» в Европа.

 

Както пише изданието, във Вашингтон расте безпокойството по повод вероятността Москва да получи изгода от разбитото европейско пространство и с това да се повлияе негативно върху блока НАТО и програмата за ракетна отбрана на САЩ, а също да се провокира отмяна на санкциите срещу Русия.

 

Официалните представители на спецслужбите отказват да назоват партиите, които може би, според тях, имат съпричастност към подобно «сътрудничество».

 

Припомняме, че най-големите западни издания считат, че най-голямото събитие за 2015 година е кризата на либерализма като глобална идеология.

 

При това една от причините за тази криза, според тях, това е Русия.

3 отговора на “РАЗУЗНАВАНЕТО НА САЩ ЗАПОЧВА ТЪРСЕНЕ НА РУСКИ АГЕНТИ СРЕД ПОЛИТИЦИТЕ В ЕВРОПА

  1. Много добре познават самите себе си – по себе си и съдят… Затова са такива параноици. Пък и нали трябва с нещо да се занимават, за да оправдават съществуването си и огромния си щат…

  2. Ще търсят на баба си хурката. Ще търсят химическо оръжие в Ирак и уж го намериха ама се оказа, че нямало. Те май вече не знаят какво да правят, тъй са се оплели, като пате в кълчища и няма разплитане. Че не само те и ЕС се е оплел и помощ от никъде не иде! Много ми е кеф да ги гледам и да слушам налудничавите им идеи и приказки!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s