МАКСИМ ЛИТВИНЕНКО: БРАТ МИ БЕ УБИТ ОТ СПЕЦСЛУЖБИТЕ НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ С ТАЛИЙ, А НЕ С ПОЛОНИЙ

Литвиненко yМаксим Литвиненко заяви, че по-големият му брат Александър е бил убит от спецслужбите на Великобритания. Това съобщи The Mirror.

 

Той отхвърли резултатите от разследването около смъртта на по-големия си брат и заяви, че обвиненията по адрес на Кремъл са нелепи. Според него, така Великобритания се опитва да окаже натиск върху Русия. Още повече, че британските спецслужби са имали основания да убият Литвиненко, счита неговият по-малък бра.

 

«С баща ми се сме сигурни, че руската власт тук няма нищо общо. Всичко това е постановка, за да се притисне руското правителство», — заяви Максим.

 

Той отбеляза, че спецслужбите на Русия не са имали причини да убиват брат му, защото той не е притежавал каквато и да е секретна информация, а се занимавал с борба с организираната престъпност, а не с шпионаж.

 

«Само западните медии го наричаха шпионин», — отбеляза Максим.

 

Максим Литвиненко заяви също, че Александър е имал намерение да се върне в родината, защото в Лондон нещата му не вървели добре, той дори започнал да се свързва със свои стари приятели.

 

Братът на бившия сътрудник на ФСБ добави, че Литвиненко вероятно е бил отровен не с полоний, а с някакво друго вещество, например с талий. Следите от полония, според него, са добавени по-късно. за да се обвини за всичко Русия.

 

«През цялото време молехме да ни дадат тялото на брат ми, за да проведем ексхумация и да потвърдим евентуално наличието на полоний. Но молбите ни бяха винаги игнорирани», — подчерта Максим.

 

Той също счита, че самоубийството на бившия руски олигарх Борис Березовский и убийството на собственика на клуба, в който са били открити следи от полония, могат да бъдат свързани със смъртта на брат му.

 

На въпроса, защо жената на Литвиненко продължава да обвинява Кримъл в убийството на мъжа си, братът на убития отговори:

 

«Тя живее в Лондон. За да оцелее, налага й се да играе по техните правила и да изразява тяхната гледна точка. Тя не може да каже нищо друго».

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s