IL GIORNALE: РУСКОТО АВИОНАСТЪПЛЕНИЕ В СИРИЯ — 5700 ПОЛЕТА

Русия пилоти Хмеймим 7Автор: Фаусто Билославо

Руските изтребители- бомбардировачи форсират двигателите на пистата, а после се хвърлят напред с бясна скорост, за да се издигнат над земята с оглушителен рев. Те рязко прорязват облачното небе и изчезват по посока позициите на Ислямска държава, за да хвърлят 500-килограмовите си бомби, които да ликвидират подземните бункери и арсенали. За последните четири месеца от руската въздушна операция в Сирия са изпълнени 5700 полета чрез стари и нови изтребители, някои от които и до днес имат изрисувани на крилете си червена звезда.

 

За правителствената армия на Асад, която бе започнала да се разсипва на части, това беше истинска глътка въздух. Сирийският генерал Али Майхоб направи пред журналистите дълъг отчет, според който силите на Башар Асад са започнали да отвоюват своите територии. Но това се оказва недостатъчно, за да се пречупи хода на кръвопролитната гражданска война, която продължава вече пет години. Но многобройните въздушни атаки на руснаците могат да послужат за тласък по време на преговорите между «въстаниците» и режима на Дамаск. На база «Хмеймим», разположена само на 30 км от Средиземно море, се намира една грамадна военна машина, която заплашва да постави собствениците на черните знамена в твърде трудно положение. Там явно работата не свършва никога — нито денем, нито нощем.

 

«Целта ни е да унищожим инфраструктурата на терористите. Преди всичко на Ислямска държава и фронта «ан-Нусра» (подразделение на «Ал-Кайда»), — обяснява генерал Игор Конашенков под рева на двигателите на изтребителите, изправил се до летателната полоса.

Русия Сирия 9

Представителят на руското военно министерство уверява, че разпознаването на целите, а и заповедите, които да дадени на пилотите гарантират максимално предпазване на гражданското население. Въстаниците, които са против Асад, нееднократно заявяваха за многобройните жертви на руските бомбардировачи, но тази информация по всяка вероятност не е вярна, а снимките на разрушените болници и убити деца се оказаха фалшифицирани.

 

Военните от руските военно-въздушни сили неуморно товарят бомби и реактивни снаряди под крилете на изтребителите. Пилотите, които нямат право да разговарят с журналистите, позволяват да бъдат снимани по време на прегледа на самолетите преди да се качат в кабината.

 

Тъмните щитове на шлемовете им са спуснати, за да не може никой да ги разпознае, за да се защитят от вероятен последващ натиск.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s