ПУТИН: ОЩЕ СИМПАТИЗИРАМ НА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ИДЕИ

Путин камуфлаж alРуският президент Владимир Путин в понеделник (25 януари) призна, че все още му импонират идеите на комунизма и не е изхвърлил партийния си билет, предаде Интерфакс.

„Знаете ли, и аз като милиони съветски граждани – близо 20 милиона – бях член на Комунистическата партия на Съветския съюз (КПСС) и не просто бях член – близо 20 години работих в организацията, която се наричаше КПСС“, каза Путин на Междурегионалния форум на Общоруския народен фронт в Ставропол.

Той припомни, че в онези времена, ако по някакви причини човек напуснел редиците на комунистическата партия, незабавно го уволнявали от КГБ.

В същото време руският държавен глава заяви, че не е членувал в партията „по необходимост“.

„За разлика от много функционери, аз не бях функционер – от партийна гледна точка аз бях редови член – не съм си късал партийния билет, не съм го горил“, каза президентът и добави, че „КПСС се разпадна, а моят билет още стои някъде“.

„Много ми харесваха и досега ми харесват комунистическите и социалистическите идеи. Ако погледнем кодекса на строителя на комунизма, която бе широко тиражиран в СССР, то той много напомня на Библията. Това не е шега“, продължи Путин. Според него в този кодекс има много добри идеи: равенство, братство, щастие.

„Но практическото изпълнение на тези забележителни идеи в нашата страна бе далеч от онова, което излагаха социалистите-утописти“, поясни Путин.

Изказването на Путин бе направено броени дни, след като той заяви, че Ленин е довел до разруха историческа Русия. Тези негови думи предизвикаха бурни дискусии и интерпретации в руските медии.

Един отговор на “ПУТИН: ОЩЕ СИМПАТИЗИРАМ НА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ИДЕИ

  1. Прав е Путин, както винаги. Много хора сме като него – симпатизираме на комунистическите идеи. Но не и на някои… самозвани вождове. Които уж трябваше да осъществяват и да прилагат въпросните идеи. И които успяха да омърсят и себе си, и партиите си, и даже идеите, за които (уж) работеха.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s