РУСИЯ ИЗРАВНИ СЪС ЗЕМЯТА ОТБРАНАТА НА ПРОТИВНИКА: ПОДРОБНОСТИ ОКОЛО ОСВОБОЖДАВАНЕТО НА ШЕЙХ МИСКИН

Армия Асад Шейх Мискин 50Вчера сутринта правителствената война на Асад вече контролираше 95 % от град Шейх Мискин.

 

През целия ден частите на 15-та бронетанкова бригада и 7-ма механизирана дивизия на ВС на САР щурмуваха юго-западните райони на града.

 

След упорити боеве те успяха да овладеят пожарната кула и сградата на пожарната, което позволи контрола над пътя Сувейда-Нава.

 

Настъплението на сирийските части бе поддържано от руската авиация, която буквално изравняваше със земята опорните пунктове на противника.

 

В същото време в Шейх Мискин оставаха още няколко взвода ислямистки въстаници в южния окръг и няколко фанатични привърженици на «Джабхат ан-Нусра», които се бяха окопали вътре в неголям изолиран анклав в западната част.

 

Планираше се населеното място да бъде завзето за няколко часа, но процесът продължи до днес сутринта. По главните улици на града патрулираха сирийски танкове, които откриваха огън винаги, когато трябваше да се обезпечи придвижването на правителствената войска.

Армия Асад Шейх Мискин a

Към 21:30 часа съпротивата на въстаниците от FSA и «Джабхат ан-Нусра» беше окончателно сломена, но в околностите все още оставаха отделни групи ислямисти.

 

Както отбелязват сирийските медии, финалната битка за Шейх Мискин започва в 8:30 сутринта, когато 15-та бригада в тясна координация с Националните сили на отбраната и 7-ма механизирана дивизия завзеха джамията Ал-Умари в западния район. 

 

След това терористите бяха изхвърлени от двете последни сгради, които те държаха в окръг Ал-Дири. Така операцията по освобождението на града беше окончателно завършена.

 

Според информация от щаба на 5-та бронетанкова дивизия, правителствената войска по време на сражението е изгубила 98 бойци. В това число влизат опълченците и бойците от Армията за освобождение на Палестина. Приблизителните загуби на терористите възлизат на 300-400 човека.

 

Освобождението на Шейх Мискин ще позволи по-нататъшния път на сирийската армия в западната част на провинция Дераа и ще даде възможност да се атакуват градовете Нава, Da’el и Ibta.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s