TIMES: РУСКИТЕ ШПИОНИ НАВОДНИХА БРИТАНИЯ, КАКТО В ГОДИНИТЕ НА СТУДЕНАТА ВОЙНА

Русия агентиРуските шпиони във Великобритания сега са толкова, колкото бяха във времената на студената война, а вероятно са и повече, пише Times.

 

Те се занимават със събиране на секретна информация не само за военната кампания на Лондон в Сирия, за политиката на Великобритания и военните разработки, но и за живеещите в Британия дисиденти от Русия, се твърди в статията.

 

Това пише изданието, позовавайки се на руския журналист Андрей Солдатов, който, както се отбелязва в статията, е «водещ експерт по спецслужбите на президента Путин».

 

«Тези хора обикновено се вербуват и подготвят от руските спецслужби за събиране на разузнавателни данни», — цитира изданието думите на Солдатов.

 

Освен Лондон, целта на руските шпиони, според журналиста, са градовете, намиращи се недалеко от базите на ВМС на Великобритания, такива като Девънпорт (най-голямата военно-морска база в  Западна Европа).

 

Както се отбелязва в статията, на британска територия действат агенти на три руски служби: ГРУ, СВР и ФСБ. Тези агенти, според Солдатов, се занимават със събирането на секретна информация за военната кампания на Великобритания в Сирия, за военните технологии и техниката, а също за британската политика.

Един отговор на “TIMES: РУСКИТЕ ШПИОНИ НАВОДНИХА БРИТАНИЯ, КАКТО В ГОДИНИТЕ НА СТУДЕНАТА ВОЙНА

  1. Параноидни дрънканици… Впрочем – не, щяха да са такива, ако бяха искрени… Повече ми прилича на… някакви смешни напъни на елементарни пропагандни лъжци.
    Който възприема такива писания на сериозно, само си губи времето… и позволява на британските манипулатори да му мътят мозъка. Я къш, чиба! 😀

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s