РУСИЯ С БАЛИСТИЧНИ РАКЕТИ УДАРИ ТЕРОРИСТИТЕ В ИДЛИБ

Русия балистични ракети 1Дълго време в провинция Идлиб враждуващите терористични групировки водеха военни действия между себе си, от което страдаше мирното население.

 

Особени тежки боеве имаше между формированията на «Ал-Нусра» и «Ахрар аш-Шам» за завземането на град Салкин, разположен недалеко от границата с Турция, което позволяваше да се контролират контрабандните потоци от съседните страни и да се получава огромна печалба, позволяваща издръжката на значителен брой метежници.

 

През последната седмица въоръжената борба между тези групировки се усили забележимо, което доведе до значителни жертви сред ислямистите. Следствие от гореописаното беше следното: лидерите на метежническите отряди постигнаха компромисно решение, което трябваше да бъде уговорено в подробности на предстоящата среща в центъра на град Салкин.

 

Главатарите на групировките пристигнаха на планираните преговори на джипове, оборудвани с картечници, съпровождани от значителен брой техни съратници.

Но руското разузнаване предварително бе получило сведения за  организиране на срещата на полевите командири на ислямистите.

 

В резултат, върху мястото на сборището им бяха изстреляни две балистични ракети, които с висока точност поразиха струпаните терористи.

 

Според съобщения от Идлиб над 20 метежници са убити, а още над 30 са получили сериозни наранявания с различна степен на тежест. Практически всички транспортни средства, на които пристигнали терористите, също са унищожени.

 

Въоръжените сили на Сирийската арабска армия получиха значителна помощ от страна на ВКС на Русия, които пристигнаха в страната по молба на сирийското правителство. Успехите са значителни. Особено забележими са те в Латакия, където сирийските части и техните съюзници напълно освободиха провинцията от метежници.

 

Това позволи на правителствените войски на тръгнат към провинция Идлиб. Болшинството територии там са заети от формированията на сирийската Ал-Кайда, а също от подобните им «Ахрар аш-Шам» и Свободната сирийска армия.

Един отговор на “РУСИЯ С БАЛИСТИЧНИ РАКЕТИ УДАРИ ТЕРОРИСТИТЕ В ИДЛИБ

  1. Формално, ракетите принадлежат на Сирийската арабска армия… 😉

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s