Духовните „бисери“ на Горан Благоев

Горан Благоев anДуховни „бисери” от ефира на Вяра и общество от предаването на 16.04 2016

„Богомилите са били изгонени, изгорени и унищожени по нашите земи. И по тая причина Българският народ трябваше в продължение на 500 години трябваше да плаща за този грях пред Бога”.

 

Горан Благоев с елейния си тембър (в услуга на усмихващия се лицемерно англоезичен гост): „Това, че Църквата не одобрява този форум ми звучи

направо средновековно”…(усмивка)

 

„Църквата е играла негативна роля при преследването на богомилите” (много ведра усмивка).

 

„Българската православна църква е длъжна да се извини на българския народ за избиването на този бодър дух. Защото това не е християнско”, каза Горан Благоев.

 

Каква е, обаче, действителността – всъщност има държавно, а не църковно преследване и то не от България, а от Византия, която се води християнска империя с т. нар. синфония между църковна и светска власт и всяко богохулство и ерес е углавно престъпление, подкопаващо основите на държавността.

 

Става дума за ересиарси, като Василий Врач, не и за обикновените еретици. Защото за ересиарсите има специален текст и в Светото Евангелие:

Матея: 18:6 а който съблазни едного от тия малките, които вярват в Мене, за него е по-добре да му надянат воденичен камък на шията и да го хвърлят в морската дълбочина.

Марка: 9:42 А който съблазни едного от тия малките, които вярват в Мене, за него е по-добре, ако му надянат воденичен камък на шията и го хвърлят в морето.

Лука: 17:2 за него е по-добре, ако му надянат воденичен камък на шията и го хвърлят в морето, нежели да съблазни едного от тия, малките.
Може и да е хипербола, но във Византия се изпълнява стриктно.

Горан Благоев по повод изявлението на участващия в предаването християнски публицист: „България-земя на еретици”:
Христос е казал „Гневете се, но не грешете”.

 

Упс за Горан Благоев, това е казано от св. ап. Павел в Ефесяни (4:26), както и от Псалмопевеца.

 

2 отговора на “Духовните „бисери“ на Горан Благоев

 1. И тази сутрин му гледах предаването на Горанчо. Както винаги, все същото… Критика на „разложението“ в българската църква и на греховността на духовниците… Порицаване на техните престъпления… Изобличаване на „агенти“ и „комунисти“ сред клириците, някои от които са „масони“ и „вероотстъпници“… И много обобщения, обобщения на едро… И една черна, мрачна атмосфера на осъждане и „праведен“ гняв… И всичко това – уж за да се „оправи“ нашата „загиваща църква“. И да се „спаси“… (А Христос Спасителят? – Той, горкият, ряпа да яде; трябва да му се помага, иначе лошо…)

  Не, разбира се, в църквата наистина има проблеми. И посочените проблеми наистина ги има… Има много, много недостатъци в нашата църква и много проблеми.

  Но само ще ви напомня, че враговете на България (и на Христос) страшно обичат нашите недостатъци и проблеми. Защо? Ами, за да ги раздуват като балон, за да ги навират в очите ни и да ги използват, за да разрушат самата СИСТЕМА (под предлог, че уж се опитват да я „оправят“).

  Така и психопатът Филип Димитров „спасяваше“ на времето църквата, за да я „изчистел от комунистите“… В резултат я разцепи, оклепа я с кал и я парализира за десетина години, за да не може да върши нищо от това, което трябва да върши. А именно, да спасява душите на хората.

  Така и всички „майдановци“ беснеят по улиците, правят „цветни революции“ (насилствени антизаконни преврати), за да се „борят с корупцията“ и да „спасяват страната“. В резултат на което страната бива разрушена, опропастена, на власт идват изроди или откровени нацисти, фашисти или други фанатици, които правят страната чужда колония, предават народа и го подлагат на геноцид. Като при това за по-сигурно се стремят и да разпалят някаква война, за да си укрепят властта и да разграбят всичко до последното кокалче, последната стотинка и последната ръждясала тенекийка.

  Ето, такива са тези (соросоидни) „борци за свобода“ и „справедливост“, тези пламенни „революционери“ на „демокрацията и свободата“!… Точно същите такива са и борците за „морална чистота“ и „каноничен ред“ в църквата Божия!… Всички те са финансирани, инструктирани и вдъхновявани от запад! А техните цели всъщност нямат нищо общо с никакво „оправяне“ или „спасяване“ на обектите, за които така са се „загрижили“. (Било държавата, било църквата…)

  Това са едни подли и лицемерни лъжци, манипулатори и информационни агенти, които са се наели да сеят смут и разруха. Те често намират ИСТИНСКИ и РЕАЛНИ проблеми… Но вместо да ги решават, само ги раздухват и ги човъркат с пропагандна цел. Отделно от това, че понякога и сами ги създават, чрез клевети и интриги. И накрая тяхната „помощ“ се превръща в унищожение и разруха. Което е всъщност и истинската им цел.

 2. Отдавна чаках този сайт да се вкопчи в наш Горанчо. И дочаках, слава Богу!

  Какво си мислите вие, че духовната област е пренебрегната от колонизаторите? Ами, ако си го мислите, много се лъжете!

  Също както в светския живот обществото се обяздва от западните НПО-та (еврейоатлантически, еврейосъюзни, „демократични“ или либерални – както искайте ги наричайте), точно така и в духовния живот целта е вярващите – предимно от БПЦ, да бъдат обяздени от нещо като… „църковни НПО-та“!

  И тези „църковни соросоиди“ даже не се крият. Напротив, гордеят се със своята дейност. Кристално са ясни. Това, което в светския живот е „Отровено общество“ на бай ви Шорош, същото е в духовния живот фондация „Покров Богородичен“, водена в България от Пламен Сивов и курирана от протестантските му еврейопейски донори… Тези постоянно издават книги, финансират и „подпомагат“ всевъзможни православни дейности, като даже не винаги се забелязва, по какъв точно начин ги тровят… Пъхат се буквално навсякъде. Под предлог, че подпомагат православието и се борят за неговата популяризация.

  Но те не помагат, а тънко и подмолно вредят на българската православна църква. Въпреки, че постоянно надават вопли, как били дошли да оправят нещата, понеже всичко било криво и всичко било лошо. Да, крадецът винаги вика „дръжте крадеца“… Но както обикновено тези, които са дошли със западни пари да „оправят“ нещо (еле, защо не и самата Църква!), са дошли всъщност да го бунят, да го тровят и да го рушат…

  Петата колона на Запада се окопава сред българските християни точно така, както се окопава и в светското общество. „Православни“ агенти на запада има в правителствените органи, в обществени организации… Типичен „петоколонник“ е и самият професор Иван Желев, бивш директор на Дирекция вероизповедания към МС… Бившият агент на ДС „Ангелов“ свършва като атент на западни антиправославни и антибългарски поръчители… Който иска, може да се поинтересува, впрочем, с какво се е занимавал синът му в бивша Югославия… Сайтът „Двери“, ръководен от Желев се занимава главно с хулене и осъждане на българското православно духовенство и българската Православна църква. Но такива като него ги има не само в Софийския университет. Богословските факултети на българските ВУЗ-ове бъкат от деструктивни антицърковни сили и от прозападни преподаватели, симпатизиращи на протестантството и на католицизма.

  Методиката за купуване на такива е точно същата, както и сред другите научни кадри. Те биват канени на конференции, симпозиуми, разни всевъзможни научни мероприятия зад граница… Екскурзии (поклонения по разни „свети места“)… Естествено, всичко това те не си го плащат – то е за сметка на „щедрите“ западни спонсори… Дават им се финансови възможности – да следват на запад, да пишат книги, да се занимават с научни разработки (па ако щете, даже и с не чак дотам научни, „много важно“ – не е там целта)… Дава им се възможност да получат лесно разни научни титли, да си заработят парички за жилище и кола, да се потопят в един друг свят… Който свят им се представя захаросан и лъскав…

  Обсипват ги щедро с грантове, с внимание… Така някои директно ги вербуват, а други просто ги поставят под своето влияние… И всички стават прозападни симпатизанти. Както политически, така и духовни агенти. Иначе казано – „агенти на влияние“. „Църковните соросоиди“ стават екуменични, милозливи и толерантни към всяка чужда ерес и всяко „духовно“ учение. И по-късно, в своите ВУЗ-ове, тези жалки същества уж преподават православие, но всъщност тихо и подмолно го кривят, осакатяват, насаждат симпатии и търпимост към чужди идеи… Затова пък пръскат остра нетърпимост към българското духовенство и към „тираничната, корумпирана и некомпетентна българска църква“…

  Някои такива „църковни соросоиди“ (петоколонни продажници) успяват да се докопат до позиции в политиката, в медиите (ха, опа – ей го тук и наш Горанчо!…), и до позиции, което е още по-страшно, сред самото духовенство на Църквата. Като се стремят да заемат и ключови постове в църковната администрация… (Густо майна, сещай се…) Стремят се при това да четат лекции на студентите и да пишат книги, а някои напират да се месят и в политическия живот (който е от Сливен, да се сеща)…

  Накратко, не всеки, който ви обяснява нещо и ви занимава с някакви въпроси, свързани с Православието и с нашата родна Църква е човек, заслужаващ доверие. Не всичко, което чувате по медиите е „чиста монета“. Мислете с главите си, братя българи, и преценявайте сами!…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s