КОШМАРНО ВИДЕО: МИРНИ ЖИТЕЛИ НА СИРИЯ, УБИТИ ОТ ВЪЗДУШНИТЕ УДАРИ НА САЩ (+18)

САЩ въздушни удари 4САЩ продължават да възпрепятстват руската хуманитарна инициатива в помощ на жителите на град Алепо в Сирия.

Причината за недоволството на Вашингтон е това, че руската войска, заедно със сирийската армия, откриха няколко хуманитарни коридори, чрез които мирните жители могат да напуснат града.

Руснаците се опитват да спасят гражданите. Русия доставя хранителни продукти и лекарства на хората от Алепо. Освен всичко останало, те доставят например така нужния инсулин за болните, без който те не биха могли да оцелеят.

Но умерената опозиция с подкрепата на САЩ възпрепятстват хуманитарната операция. Руският вертолет МИ-8 с трима членове на борда и двама офицери от Центъра за примирие бе свален в провинция Идлиб на 1 август. Вертолетът се е връщал в авиобаза Хмеймим след доставката на хуманитарен товар за Алепо.

В последно време се забелязва увеличаване броя на гражданите от обсадените райони, които загиват в резултат на въздушните удари на САЩ.

Авиоударът в населеното място Хандур на север от Манбидж на 28 юли стана причина за гибелта на 45 граждански лица, включително жени и деца.

Бомбардировката е била осъществена над многолюден уличен пазар. На следващия ден Ислямска държава, която все още контролира някои райони в града, публикува видео, показващо последствията от удара от въздуха.

Това не е първият случай, когато операция под ръководството на САЩ завършва с жертви от страна на гражданското население. Централното командване на САЩ обяви, че ще проведе вътрешно разследване, защото през последните две седмици в резулта на въздушните удари на коалицията са загинали над 100 мирни жители.

2 отговора на “КОШМАРНО ВИДЕО: МИРНИ ЖИТЕЛИ НА СИРИЯ, УБИТИ ОТ ВЪЗДУШНИТЕ УДАРИ НА САЩ (+18)

  1. Този номер с „намерените бележки“ е ноу-хау на ФАЩ. Те отиват даже и по-далеч – в изпепелените овъглени руини от взривове и самолетни катастрофи се намират целички непокътнати паспорти… Свежички такива. Лъскавички. Ако трябва – на жертвите, ако трябва – на нападателите… Научихме ги ние тези номера и научихме кой ги прави! Видяхме ги – и при жертвите на сваления Боинг над Украйна, а преди това – и при атентатите на 11.09.2001…
    Що се отнася до „бомбардировките на Русия“ – тя няма никакъв интерес да бомбардира мирни граждани и никога не го прави. Затова пък терористите го правят ПОСТОЯННО, а щатските им помощници го правят, когато се опитват да набедят Русия в своите собствени престъпления. Типичен пример: бомбардировката на хуманитарния конвой в Алепо (щатска поръчка, терористично изпълнение – никакви бомби, конвоят разстрелян отстрани, с оръдия) и фалшивата „бомбардировка на училище“ (щатска поръчка, некадърно изпълнена от терористите – сградата цяла, руски дрон я показва непокътната, отвътре – мебелите по местата, стените с огромни дупки, но нито петънце от кръв никъде…)
    Инсценировките не са метод на Русия – по принцип лъжите, подлостите и „операциите под чужд флаг“ са запазена марка на ФАЩ.

  2. Предполагам, че в джобовете на жертвите са намерени бележки с изрични надписи „убит от бомбардиравка на САЩ“, за да не си помисли някой, че жертвите може да са убити от бомбардировка на Русия. 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s