За денонощие от Алепо са изведени над 6 000 човека, от тях 3 000 са бунтовници

4403284Сътрудници на руския Център по примирие за първите 24 часа са извели от източните квартали на Алепо девет автоколони, които са изкарали 6 462 човека, в това число над 3 000 бунтовници и 301 ранени. За това съобщава Центъра по примирие между враждуващите страни на територията на Сирия.

„Всички пътнически автобуси и машини за бърза помощ се съпровождат от офицери на руския Център по примирие и от привлечени сътрудници на Международния комитет на Червения кръст. Автомобилните колони се движат по специален коридор от градския квартал Салах-ед-Дин в източно Алепо до района Ер-Рашидин-4 в западните покрайнини на града, където всички бунтовници и членовете на семействата им се прехвърлят на друг транспорт за извозване в Идлиб“, – се казва в прессъобщението.

Подчертава се, че за целите на гарантиране безопасността по маршрута на движение на колоните са поставени специални постове, За да се избегнат провокации, руския Център по примирие денонощно осъществява контрол на операцията с помощта на безпилотни летателни апарати и уеб-камери.

Извеждането на останалите бунтовници и членовете на техните семейства от източно Алепо се провежда от Центъра по примирие между враждуващите страни в Сирия при взаимодействие с властите на страната. Колоните автобуси и машини за спешна помощ се движат по специален коридор по посока град Идлиб. Сирийските власти гарантират безопасността на всички членове на въоръжените формирования, решили да напуснат източните квартали на Алепо. По-рано беше съобщено, че по този маршрут са преминали две колони.

Един отговор на “За денонощие от Алепо са изведени над 6 000 човека, от тях 3 000 са бунтовници

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s