Главна мишена на БСП се оказаха левите антиевропейски и антинатовски партии, а не ГЕРБ

Предизборният фолклор вече намери своите графични форми на съществуване

Предизборният фолклор вече намери своите графични форми на съществуване

Вече станахме преки свидетели как Корнелия Нинова (наричана Corn(царевица) Ninova в левите и „Мадам Лъжа“ в десните интернет простори) се хвърли с небивал ентусиазам да стеснява вътрешната си опозиция в лицето на комунистите-бесепари и хората на Михаил Миков, а в коалиционната си политика заложи на изхвърляне на антифашистките сили, които са с категорична антиевропейска и антинатовска насоченост.

Интересно е, че Корнелия Нинова много бързо забрави, че кандидатурата на ген. Румен Радев за Президент беше издигната от Политическа коалиция „БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ“, а самата тя беше упълномощена от коалицията да води преговорите за процеса на номинация и подкрепа от други политически сили. След категоричната победа на генерала на изборите Корнелия яхна метлата и реши да се окичи с победата му.

На практика победата в президентските избори беше победа на обединената левица, подкрепена от гражданите, т.е. победа на концепцията на Михаил Миков за широко ляво обединение, което може да печели победи, когато е единно.

И тук нервите на господарите на Нинова не издържаха. Левица, която печели не им е необходима.

По време на заседанието на 49-ия конгрес преди няколко дни на БСП дори Сергей Станишев отправи своето предупреждение към Нинова: „Нека БСП не бъде високомерна по отношение на коалиционните си партньори. Имаме нужда от всеки глас в тези избори“.

Корнелия се направи, че не го е чула.

Планът за разбиване на единството в лявото политическо пространство вече беше задействан.

Вместо да търси широка масова политическа и гражданска подкрепа за парламентарните избори, т.е. да повтори „ефекта Радев“, Корнелия „зашлеви“ труда на комунистите и левите в БСП и ги изпрати в „заслужена парламентарна и организационна почивка“. За коалиционните антинатовски сили имаше друго отмъщение за победата на Радев – седем партии, с обща електорална подкрепа от над 250 000 гласа, бяха изхвърлени от коалицията.

Корнелия Нинова, прикрита зад ляво популистко говорене, наподобяващо десния популизъм на Борисов, успя да попречи на левицата да излезе обединена на изборите, попречи на автентичните леви партии да се регистрират за изборите, „лустрира“ вътрешната си левичарска опозиция, и обяви, че е тръгнала към властта.

Уви! Изчисленията показват, че повторение на резултата на Радев от страна на БСП вече е химера за тези избори.

Без 250 000 гласа, отнесени от седемте партии, бивши коалиционни партньори, а сега реални леви опоненти на Корнелия и БСП; без гласовете на чувствителното гражданско безпартийно общество; без подкрепата на ръководителите и теоретиците на съвременния социализъм в БСП, които градиха и се трудиха за БСП през последните 15-20 години, БСП, начело с Корнелия Нинова се е устремила към малко над половин милона гласоподаватели.

А тези половин милиона изобщо няма да са достатъчни за каквато и да е реална политика.

Корнелия Нинова много добре знае истинските резултати от социологическите проучвания, както и реалната и причинена от нея подкрепа за БСП на предстоящите избори.

Корнелия знае, че губи изборите.
Корнелия знае, че ГЕРБ притежават милион и двеста хиляди непоколебими техни гласоподаватели.
Корнелия знае, че тя съзнателно тласка БСП и левицата в България към изборна загуба.
Но… защо?

Защото онези, над Корнелия, са се прицелили към една друга цел: унищожаване на онази левица в България, която може да защитава интересите на наемните работници в страната; на онази левица, която може да печели избори (пример, ген. Радев); на онази левица, която може да поиска социализъм…

Ето, затова господарите на Нинова и на ГЕРБ спретнаха този театър, в който крадците продължават да викат „Дръжте крадеца“!

„Проманата“ на Корнелия е обикновена подмяна – на левите идеи, на лявото говорене, на левите действия в политиката на БСП.
Дали съвсем скоро няма да сме свидетели на атаки срещу БСП – но вече не само отдясно, но и отляво?

Ще бъдем! Без съмнение!

Идеята за социализъм и комунизъм вече търси своите нови носители, които ще се осмелят да заемат политическо пространство в реалната политика. Съвсем скоро!

И тогава на Корнелия и нейните ръкоблудни съветници ще се наложи да отговорят на един кардинален въпрос:

„Кой си ти, що плачеш?“

Един отговор на “Главна мишена на БСП се оказаха левите антиевропейски и антинатовски партии, а не ГЕРБ

  1. Глупости, единно „ляво пространство“ никога не е имало! Освен може би, в мечтите на някои заблудени наивници… Може да е имало нещо, някакво политическо обединение, което да е изглеждало като „ляво“… А на някои даже може и да им е изглеждало като „единно“… (Толкова по-зле за тях, горките заблудени хора.) Но всъщност става въпрос за един безумен, подъл и безпринципен маскарад, в който всички имаха изгода да участват. Псевдо-левите бесепути (които са всъщност ПЕС-ове, тоест глобал-фашисти – да си говорим истината направо в очите) вече се спаружват и затова имаха изгода да привлекат към себе си някакви, така да се каже, „истински комунисти“ (който ги знай)… Последните пък, като уличници им се продадоха – съзнателно участваха в този маскарад и заблуждаваха електоралните биоединици, само и само да се докопат до някое местенце в Пърдамента. Въпреки че цялата картинка им беше пределно ясна от самото начало. Понякога се чудя, имало ли е изобщо в това така наречено „ляво пространство“ нещо ляво? Защото във всеки случай, нищо ЧЕСТНО никога не е имало – поне това е сигурно.
    Как тогава може да се „разбие единството“ на нещо толкова искуствено и лицемерно? На нещо, което по самата си природа няма как да бъде единно? (Освен може би, единно в своята безпринципност и подлост…)
    И особено смешно звучат днес критиките на „истинските леви“ към бившите им коалиционни партньори – сякаш от луната са паднали и едва вчера са получили накакво „откровение свише“… Алооо, „истинските“ – кого лъжете? (Кого лъжеш, Павка – ако трябва да си говорим с имена?) Защо се правите на ущипани моми? На силно изненадани? Обезчестени и захвърлени, ах – каква трагедия!… Прекрасно знаехте и ТОГАВА, когато лижехте бесепутските задници – какво представлява и Корнелия Нинова, какво представлява и предателската й колониална, колаборационистка, буржоазна, антинародна и гРобалистка партия! Защо тогава се гушнахте с тях, а днес яростно ги „изобличавате“ и надавате жални вопли? Интересно защо го правите и каква реакция очаквате от нас?
    Жалка комедия… срамота.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s