АДВОКАТ ВЕСЕЛНИЦКАЯ РАЗКРИ ДЕТАЙЛИ ОТ РАЗГОВОРА В ТРЪМП ТАУЪР

Делото срещу основателя на фонда Hermitage Capital Уилям Браудер за неплащане на данъци е предадено на Тверския съд в Москва, през 2013 година Браудер вече е задочно осъден от руския съд на девет години каторга за данъчни машинации.

В акуанта си в социалните мрежи ситуацията бе коментирана от известния адвокат-международник Наталия Веселницкая:

«Дългият път на г-н Броудер в политиката започна точно от делото Камеи. През май 2007 г. то беше пуснато от московската полиция, през юни дойдоха да обискират офиса на Файростън — същият, който, благодарение на опитните технологии на Браудер, бе представен на Запада като «рейд».

След това бяха положени огромни усилия, насочени към това, да се привлече вниманието на цялата правоохранителна система към целенасочено създаване на проблеми, беше пусната в действие безпрецедентна схема на кражба на данъци в името на печалбата по пътя на имитация на кражба от полицията на корпоративни документи на трите компании на

Hermitage Fund, принадлежащи на HSBC Гернси.

Ще попитате защо?

Защото Камеи стои на страната на  ZIFF Brothers, които «забравили» за се регистрират в Комисията по ценни книжа в САЩ в качеството си на инвеститор на Русия, а също «забравили» да съобщят за доходите, получени в САЩ.

Според наличната информация, през 2007 г Браудер е изнесъл от Русия около 1 млрд долари за своите спонсори.

Къде в САЩ, според вас, Браудер е получил успех след това, и главно в Демократическата партия, която

ZIFF Brothers започнали да финансират през 2008 година?

Какви пари са били задействани за лобирането на Законна Магнитский, който също бил започнат (без Магнитский) през 2008 година от лобистите на Браудер в Конгреса?

Това именно е нещото, които се обсъждаше по време на срещата в Тръмп-Тауър.

Това именно е нещото, които ние искахме да кажем на Конгреса.

Именно тази история сатана детонатор в началото на студената война, чийто създатели са обикновени мошеници, хлъзгави политици и корумпирани журналисти», резюмира адвокатът.

Припомняме: Браудер е собственик на организация за отклоняване на данъци, организация, която банкрутира преднамерено, той е виновен за неплащане на данъци. Според адвоката, в обвиненията влизат епизоди от банкрута на компанията «Далечна степ» и извеждането извън Русия на акциите на компанията «Газпром».

Следствието е оценило общата вреда от действията на Браудер и неговия бизнес-партньор Иван Черкасов по делото за преднамерен банкрут и данъчни престъпления за 3.5 милиарда рубли.

През февруари Тверският съд в Москва задочно арестува Чрекасов и Браудер и установи задържането им под стража за два месеца от момента на предаването им на правоохранителните органи в Русия в случай на екстрадиция или депортация, както и от момента на фактическото им задържане в Русия.

Браудер и Черкасов са обявени за международно издирване, те живеят в Лондон.

News Front

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s