ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ЛАВИНООБРАЗНО РАСТЕ БРОЯТ НА МЛАДИТЕ МАРКСИСТИ

Неотдавнашните допитвания до общественото мнение показват, че във Великобритания расте броят на младите привърженици на левите политически идеи, пише The Times.

Все повече британски студенти са разочаровани от капитализма, отбелязва изданието.

«Неговото име, както и работата му, ще живеят във вековете», това гласи цитат от Фридрих Енгелс на гроба на неговия другар Карл Маркс.

30 години след разпада на СССР идеите на немския философ придобиват нов живот в британските университети, все повече студенти, които имат по-малки шансове да преуспеят, отколкото техните родители, се изпълват с революционни настроения, пише The Times.

Неотдавнашното допитване на британската агенция ComRes показва, че младите хора считат едрия бизнес за по- голяма заплаха, отколкото комунизма, продължава изданието. Респондентите на възраст от 18 до 24 години оценяват равенството, се подчертава в статията.

Спомените за съветската епоха избледняват и социализмът престава да се възприема като нещо лошо.
Според паралелното допитване на YouGov, във Великобритания расте броят на тези, които предпочитат социализма пред капитализма, отбелязва изданието.

Левите идеи винаги процъфтяват в кампусите, но тази година марксистките групи използват 200-та годишнина от рождението на немския философ и 50-та годишнина от студентските протести през 1968 година за акции.

Именно на тези събития ще бъде посветена майската конференция в лондонското Училище за източни и африкански изследвания (Soas).

Миналата година над 3 хиляди британски първокурсници са се присъединили към марксистки групи, което е значително повече от показателите за 2016 година.

Новите членове на организациите се отличават с по-радикалните и революционни възгледи, отколкото техните предшественици.

«Присъединяващите се към нас 18-годишни се интересуват не от една или друга малка кампания. Те се интересуват от големите идеи за революция и то фундаменталната промяна на обществото», твърди представителят на Марксистката студентска федерация, випускникът от Кембридж Бен Глиницки.

Председателят на Марксисткото сдружение към Soas Фиона Лали твърди, че увлечението по комунизма — това е нещо повече, а не просто мода.

«Младежите имат изключително малки шансове в икономиката и в обществото при капитализма», казва тя и дава за пример високите дългове за обучение, недостъпните жилища и несправедливите трудови договори.

«Капитализмът изчерпа своята ефективност», заяви тя, защитавайки СССР в ефира на британска радиостанция.

Думите й предизвикаха критика от страна на историка Орладо Файджес, който твърди, че подобна позиция в учебна среда може да «нивелира престъпленията на Сталин».

В отговор Лали обвини професор Файджес в «избирателно негодувание», а също в игнориране на милионите жертви на капитализма и колониализма.

«Независимо от чудовищността на сталинския режим, ние виждаме силата и влиянието на плановата икономика», добави тя.

Един отговор на “ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ЛАВИНООБРАЗНО РАСТЕ БРОЯТ НА МЛАДИТЕ МАРКСИСТИ

 1. Щом „другарката“ Лали дрънка али-бали за „чудовищността на сталинския режим“ – ясно е колко може да й се вярва… Тези клишета на времето бяха използвани от враговете на социализма – и то, не за да се изчисти социалистическата държава от греховете, а просто, за да се унищожи напълно. И до днес тези клишета се използват от враговете на лявата идея и на Съветския съюз. И от враговете на съвременна Русия също – което ни кара да се замислим, защо? – какви са, аджаба, общите свързващи моменти между Русия и СССР? Хъм… Май не само, че има такива, но и те са много важни. И те са очевадни – във всеки случай, за враговете на тези двете държави.

  Но аз и друго ще ви кажа… Не е вярно, че на запад бил растял броят на марксистите. Да, расте броят им. Само че, тези там, те не са истински марксисти!
  Те са псевдо-марксисти, сурогатни марксисти, картонени „марксисти“. Те са маскирани като марксисти марионетки на „Новия Световен Ред“.
  Защото не може да си марксист, а да работиш за установяването на глобалния свръх-фашизъм (НСР).
  Но как така, ще кажете – ама откъде накъде, да работели за НСР? Ами вижте кой финансира, кой насърчава, организира, пропагандира тези днешни „леви“ движения на запад?… Сигурно няма да се затрудните да познаете от три пъти – ами чичко ни Сорос, разбира се! И тези, които стоят зад него…
  Но какъвто е таткото, такова ще е и бебето. Сорос не е марксист. Не е и социалист, или левичар. Не е филантроп и хуманист. Той е САТАНИСТ. И е готов да надене всяка маска, всяка дреха, да изиграе всяка роля, само и само да си постигне целта. А целта му е – античовешко, сатанинско, ГЛОБАЛНО господство на една каста свръх-хора, представляващи днешния финансов и корпоративен капитал.
  Това си е чист глобал-фашизъм – тълпо-елитарен, кастов и даже и генно-евгеничен, ако щете. Това е неговият идеал! А не някакво си там, глобално човешко общество на справедливост и благоденствие. Ха-ха-ха…
  Наивни глупаци, вижте лозунгите на днешните „леви“! Вижте как са преумножили глупостите и „слепите петна“ на „старите“ марксисти и как в същото време дрънкат идиотизми, несъвместими изобщо с марксизма. Нищо ново и актуално, нищо реално подобрено. Което да е при това съвместимо с ИСТИНСКИТЕ идеали и цели на марксизма.
  Къде сте ги чули тези „марксисти“ да пропагандират „диктатура на пролетариата“? Къде и кога ги чухте да говорят за власт на работниците и селяните, за самоуправлението им (чрез Съвети), за ликвидиране на частната собственост, особено върху средствата за производство?…
  Даже и да ги чуете, внимавайте – те използват старите термини, като системно подменят техния смисъл. Слагат запетайки на грешното място. Само „лееекичко“ променят идеите – но така, че да им извадят зъбите. (Или поне, да ги изпилят и изтъпят.)
  И най-важното – забележете, как в дадения исторически момент техните врагове идеално съвпадат с враговете на НСР! Странно, нали… А утре, като победят съпротивата, маските им просто ще паднат и тези актьори ще сменят ролята, ще се фръцнат на 180 градуса. Същите тези соросоидни „протестъри“ ще заподскачат вече по друга мелодийка. И има да се чудите тогава, къде останаха свободата и социалната справедливост, и въпросът за класовата експлоатация, и за собствеността, и т.н. и пр. Същите тези соросоиди, които тук и днес са против „мръсните червени комунета“, а на запад са против „експлоатацията и неравенството“ (а пък всъщност това са ЕДНИ И СЪЩИ типове, получаващи финансиране от едни и същи сили), ще си сменят ролите. То, какво, – театър да става, ама да има и идиоти, дето да го гледат…

  ВСЪЩНОСТ… Всъщност, днес „левите движения“ на запад са едни преоблечени и пребоядисани глобалистки (тоест, фашистки) движения. Борбата им е за хомогенизиране на света, за ликвидиране и разрушаване на днешните му структурни единици (националните държави), за разрушаване на цивилизационните му устои и традиционните представи за морал и справедливост, за размесване на културите… Което ще доведе до всеобщ хаос, насилие, объркване и нищета… И като следствие ще доведе до лесно установяване на тотално и безгранично господство над целия свят, на една система – с един център, с един цивилизационен мироглед.
  И вярвайте, че там няма да намерите комунизъм, нито социализъм, па бил той и „реален“ („държавен капитализъм“), ами под маската му ще намерите само най-яростен фашизъм. Тоест, диктатура на най-антихуманната експлоататорска сган, която даже няма да има вече нужда и от пари или собственост, защото ще управлява тълпата „недохора“ чрез инструментите на чистата ВЛАСТ. И сравнена с техния свят, антиутопията на Оруел („1984“) така да се каже, „нервно пуши в ъгъла“…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s