За Скрипал без истерия

Една напълно вероятна версия

На Запад, особено в Англия и САЩ, в СМИ и в политическите кръгове вече много години се води истерична кампания за демонизацията на Путин и Русия.

Тези страни са поели курса за смяна на режима в Русия и конкретно за смяна на президента.

Без да имат възможност ефективно да се намесят във вътрешната политика на Русия и изборния процес чрез структурите си вътре в страната, защото основната част от агентите за чуждо влияние вече са или прогонени, или са под пълната опека на руските спецслужби, англо-американските спецслужби решиха да извършат операция с цел дискредитирането на Русия и Путин и да хвърлят сянка върху руските избори и легитимността на предстоящото президентство.

Англия не беше избрана случайно: там почвата беше отрано подготвена, а световният резонанс гарантиран.

Само в този случай нямаше нужда кукловодите да се затрудняват да търсят улики и дори да се замислят над това, че не може в средата на подобен малък  град (като Солсбъри) незабелязано да се извърши такова престъпление.

Преди няколко седмици в програмата на Лори Инграм по  Fox News бившият директор на ЦРУ Джеймс Улси на въпроса на водещата, намесвали ли са се американските спецслужби в изборите на други страни, той чистосърдечно отговори „ДА“.

И изброи редица случаи.

Мотивировката тук е отново цинична и празнословна: спецслужбите на САЩ се били намесвали само от добри подбуди и преследвали само благородни цели.

А каква по-„благородна цел“, според замислите на западните спецслужби, от още по-голямата демонизация на Русия и на Путин?!

Андраник Мигранян

News Front

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s