Немски експерт: „Европа отново заживя в отровна политическа хармония“

Директорът на немския Център за евразийски изследвания, който често посещава Русия, сподели мнението си за изгонването на руските дипломати от редица западни страни.

Според Мануел Оксентрайтер, инцидентът със Скрипал неочаквано за всички е обединил всички европейски правителства.

Не бива да забравяме, че преди инцидента в Солсбъри, целият ЕС говореше срещу Великобритания заради нейните преговори с Брекзит.

„Сега антируските настроения отново обединяват страните от ЕС в „отровна холитическа хармония“.

Но следва да се отбележи, че нито Русия, нито Европа от това няма да спечелят.

Италия в момента се намира под много силен натиск, защото правителството й не желае особено да се вписва в подобна „антируска хармония“.

Рим не е съгласен с другите европейски страни, които незабавно ще предприемат агресивни действия срещу Италия“, заяви Мануел Оксентрайтер.

„Днес Европа живее под лозунга: „Който не е с нас, той е против нас“.

Рим не може да си позволи да се противопостави на европейската ледена пързалка, дори да иска това“, добави директоръ на немския Център за евразийски изследвания.

Според немския експерт, липсата на доказателства и твърдата риторика на Лондон показва политическите последствия от скандала.

„Политическите последствия могат да се видят още днес: огромно противопоставяне на Русия, единство на ЕС, още по-дълбок съюз със САЩ против „заплахата Русия.

С други думи, ако следствието покаже, че в инцидента в Солсбъри не е замесена Русия – всичко това няма да се промени“, увери Мануел Оксентрайтер.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s